Sport

Universitatea mai joacă doar pentru suporteri

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/23/07 u petrolu.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Universitatea Cluj va primi vizita echipei Petrolul Ploiești, club preluat anul trecut de Florian Walter, fostul finanțator al „șepcilor roșii“. Partida se va juca duminica, 26 mai, pe Cluj Arena, de la ora 17:00. </strong></p>

 


„Șepcile roșii“ s-au salvat de la retrogradare, pe teren și vor juca ultimele două meciuri, cu Petrolul și CFR, doar pentru suporteri. Pentru prahoveni meciul are o importanță mare, întrucât vor să se califice în Europa League.

Universitatea Cluj a spulberat pe Rapid chiar în Giulești, cu 4-1, salvându-se astfel matematic de la retrogradare. „Studenții“ mai au însă mari emoții în privința licențierii, întrucât judecătorul sindic a amânat o decizie în privința aprobării planului de reorganizare al clubului până în 30 mai, întârziind astfel apelul Universității la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS).


Aceste două partide rămase, cu Petrolul și CFR, au o importanță deosebită pentru suporteri. Fanii „șepcilor roșii“ vor ca favoriții lor să încurce formația prahoveană, pentru a răzbuna astfel plecare lui Walter la formația prahoveană, alături de un lot întreg de fotbaliști.

După încheierea campionatului și primirea răspunsului de la judecătorul sindic, care trebuie să aprobe planul de reorganizare, oficialii vor să depună un apel la TAS, pentru ca Universitatea să poată evolua în sezonul 2013-14 al Ligii 1. Perspectivele ca instanța de la Laussane să schimbe verdictul comisiei de licențiere sunt destul de mici, întrucât Politehnica Timișoara și Gloria Bistrița, aflate în aceeași situație în urmă cu doi ani, nu au avut câștig de cauză.


Ionel Ganea, antrenorul Universității, a declarat după victoria din Giulești că elevii săi vor să câștige și ultimele două meciuri rămase, pentru a lăsa o bună impresie, indiferent de ce sa va întâmpla cu echipa în sezonul următor.

Ploieștenii au câștigat în tur


Meciul dintre Universitatea și Petrolul se va disputa duminică, de la ora 17 pe Cluj Arena și va fi transmis în direct de DigiSport 1. În tur, ploieștenii s-au impus cu 2-0, prin golurile marcate de foștii „studenți“ Adrian Cristea și Gigu Grozav.

Universitatea este pe locul 12 în clasamentul Ligii 1,cu 38 de puncte, iar Petrolul este pe locul 4, cu 58 p.

abonare newsletter