Sport

Cupa României, ultima șansă pentru CFR!

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/21/08 astra cfr.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />CFR Cluj poate să se califice în Europa League dacă va ajunge în finala Cupei, întrucât în Liga 1 este abia la mijlocul clasamentului.

„Feroviarii“ își vor juca în această seară ultima șansă de a mai prinde cupele europene în sezonul următor, după ce în stagiunea în curs au avut un parcurs excepțional în grupele Ligii Campionilor, reușind să strângă 10 puncte. Pentru a ajunge în Europa League, CFR trebuie să câștige Cupa României. Echipa din Gruia se poate califica și dacă Petrolul, virtual calificată în finală, se va clasa pe poziția a doua și va accede în Europa prin campionat.


Meciul tur, disputat în 16 aprilie, s-a încheiat la egalitate, 0-0 și a consemnat debutul lui Eugen Trică pe banca „feroviarilor“, acesta înlocuindu-l pe Paulo Sergio. Tehnicianul din Gruia recunoaște că meciul din această seară de la malul Dunării este unul foarte important pentru echipa sa: „Va fi meciul sezonului, o partidă pe viaţă şi moarte. Aşa vor şi şefii, să jucăm cu sacrificiu. Trebuie să ne mobilizăm şi să uităm ultimele rezultate“.

De cealaltă parte, Dinu Gheorghe, președintele Astrei, a declarat că pentru echipa sa ar fi fantastic să temine Liga 1 pe locul doi și să se califice în finala Cupei: „Sperăm să trecem de CFR Cluj şi să jucăm finala Cupei României. Eu zic că ar fi fantastic să terminăm campionatul pe podium şi să ne calificăm în finala Cupei“.


Cele două echipe se vor întâlni și peste numai două zile în campionat, în etapa a 33-a a Ligii 1. Astra se luptă cu Pandurii și Petrolul pentru locurile 2-3, care duc în Europa League și vor avea meci direct, probabil decisiv, în deplasare cu formația olteană, în ultima etapă.

Astra a eliminat pe CFR în sezonul trecut!

Astra Giurgiu a fost echipa care i-a scos pe „feroviari“ din Cupa Românieie în sezonul trecut, după o victorie cu 1-0 la Ploiești. Până să ajungă în semifinale, CFR a trecut pe rând de ACS Berceni (2-0), FC Botoșani (2-0) și Dinamo (2-1 după prelungiri). Astra a eliminat doar echipe de Liga 1, cu următoarele rezultate: 4-1 cu CSMS Iași, 5-1 cu Turnu Severinși 3-2 cu Rapid


Partida dintre Astra și CFR Cluj se va disputa astăzi, de la ora 20.30 pe stadionul „Marin Anastasovic“ și va fi transmisă în direct de DigiSport 1.

abonare newsletter