Sport

Derby-ul insolvenței: „U“ joacă în Giulești

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/20/08 rapid u.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Universitaea Cluj va juca în această seară în deplasare cu Rapid. Cele două echipe nu au primit licența pentru a evoluat și în sezonul următor în Liga 1. </strong>

Meciul din Giulești se va disputa fără spectatori, în urma incidentelor de la partida Rapid – Steaua.

Cele două echipe se află în situații asemănătoare. Ambele sunt în insolvență, aproape salvate de la retrogradare pe teren, dar fără licență pentru sezonul 2013-14. În ciuda acestui fapt, Ionel Ganea, antrenorul Universității și fostă glorie a Rapidului, a spus înainte de meciul din Giulești că echipa sa va lupta pentru victorie, întrucât nu este încă matematic salvată de la retrogradare. „Obiectivul nostru încă nu e îndeplinit în totalitate. Mai avem trei meciuri, dar, după părerea mea, cel mai important e acesta cu Rapid. Eu tratez meciurile la fel de serios ca și până acum. După părerea mea, Rapid este o echipă foarte bună“, a spus antrenorul de la „U“ Cluj.
Ovidiu Herea, mijlocașul de la Rapid, a declarat că este dureros faptul că meciul se va disputa fără spectatori. „Doua echipe cu niște suporteri minunați, cu o tradiție de zeci de ani în spate, e normal, e un meci important pentru noi. E dureros pentru noi să jucăm fără suporteri, e dureros să știm că nu-i avem aproape. E o senzație unică să joci pe un stadion arhiplin, să ai suporterii aproape, pentru că atunci chiar te simți fotbalist“, a declarat Herea, înainte de Rapid – „U“ Cluj.

Rapid a câștigat la Cluj


Partida dintre Rapid București și Universitatea Cluj se va disputa pe stadionul Giuleiști, de la ora 19.30 și va fi transmis în direct de DolceSport 1. În tur, giuleștenii s-au impus pe Cluj Arena, cu 2-1, prin reușitele lui Herea și Ștefan Grigore, în timp ce pentru „studenți“ a marcat Octavian Drăghici.
Universitatea Cluj este pe locul 12 în Liga 1, cu 35 de puncte, iar Rapid pe locul 9, cu 45 p. Foto: www.ucluj.ro .


abonare newsletter