Sport

Țiril: „Universitatea nu va da faliment“

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/15/u nu falimenteaza.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Horia Țiril, administratorul judiciar al FC Universitatea Cluj spune că „șepcile roșii“ nu vor da faliment și că clubul va apela la TAS pentru a obține licența pentru sezonul 2013-14. </strong></p>

Universitatea Cluj, Rapid București și CS Turnu Severin nu au primit licența pentru a evolua în sezonul 2013-14 al Ligii 1 și vor să atace această decizie la Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Laussane.


Oficialii Universității trebuie să aștepte decizia instanței, după contestaţia depusă de Direcţia Generală a Finanţelor Publice a Judeţului Cluj pentru a putea ataca la TAS decizia Comisiei de Licențiere. Tribunalul Comercial Cluj a rămas în pronunţare, după contestaţia  Finanţelor, care invocă următoarele trei puncte: comitetul de creditori are 3 componenţi, deşi ar fi trebui să aibă 5, nu sunt de acord cu componenţa și contestă că Adunarea Generală a creditorilor a votat, în urmă cu două luni, schimbarea din funcţie a administratorului judiciar. În cazul în care instanța va aproba contestaţia, atunci se va vota din nou numărul persoanelor care să facă parte din comitetul creditorilor și componența acestuia.

„Deşi administratorul judiciar va fi schimbat, planul de reorganizare nu ar trebui să aibă de suferit. Sunt două planuri paralele. Noul administrator judiciar poate să vină cu completări, dar clubul Universitatea Cluj nu poate fi afectat astfel încât să nu poată merge la TAS. Împreună cu Rapid, vom stabili o pledoarie comună la TAS“, a spus Țiril, la DigiSport. Administratorul judiciar al Universității a mai precizat că clubul nu va fi amenințat de faliment nici chiar în situația în care va retrograda. „Chiar dacă com ajunge în Liga 2, clubul nu e ameninţat cu falimentul, pentru că odată ce vom ajunge în eşalonul secund, planul de reorganizare poate fi modificat si adaptat pentru cheltuieli mai mici“, a mai spus Ţiril.


Sandu: „Regulile sunt clare“

Atât oficiali de la Universitatea Cluj sau Rapid, cât și Dumitru Dragomir, președintele Ligii Profesioniste de fotbal, au declarat în mai multe rânduri că ar fi bine ca FRF să solicite licența doar cluburilor calificate în cupele europene. Mircea Sandu, președintele FRF, nu a făcut însă deocamdată nici o referire la acest lucru, iar ieri a subliniat faptul că echipele de pe locurile 15-18 precum și cele care nu au luat licența, vor retrograda în liga secundă. „Regulile sunt clare. Locurile 15-18 retrogradează. Cu sau fără licenţă, retrogradează. De la 14 în sus rămîn, dacă au licenţă, iar cine nu are licenţă pierde locul. De promovat, promovează primele două din fiecare serie, dacă obţin licenţa. Daca nu o obţin, rămân mai puţine“, a spus Sandu.

abonare newsletter