Sport

Chelsea și Benfica se luptă pentru Europa League

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/16/08 finala el.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Dacă anul trecut au ajuns în finala de la București două echipe spaniole, în acest an se vor lupta la Amsterdam, o reprezentantă a Angliei și una a Portugaliei. </strong>

Chelsea și Benfica s-au comportat sub așteptări în campionat și speră să se revanșeze în fața suporterilor prin câștigarea Europa League.
Chelsea, încă deținătoarea Ligii Campionilor, după finala de anul trecut de la Munchen, va încerca să devină cea de a cincea echipă din istorie care-și trece în palmares „tripla“ europeană. Până în acest moment, doar Ajax Amsterdam, Juventus Torino, FC Barcelona și Bayern Munchen au reușit să câștige Liga/Cupa Campionilor, Cupa Cupelor și Europa League/Cupa UEFA. Londonezilor le lipstește din palmares ultimul trofeu menționat dar au ocazia să-l câștige în această seară, dacă vor învinge pe Benfica.
„Cunoaștem Bnfica foarte bine, eu am întâlnit-o când eram la Liverpool, iar apoi a jucat și cu Chelsea. Am primit niște informații de la Ramires și David Luiz (n.r. fotbaliști transferați de Chelsea chiar de la Benfica) și știm că va fi greu, întrucât ei formează o echipă puternică și au un antrenor foarte bune“, a declarat Rafa Benitez, antrenorul londonezilor, conform site-ului oficial al UEFA.
Fanii lui Chelsea așteaptă o victorie pentru a mai uita de parcursul slab din celelalte competiții. „Albaștrii“ au fost eliminați în toamnă din grupele Ligii Campionilor, vor termina campionatul pe locurile 3-4, iar din Cupa Angliei și Cupa Ligii Anglie au fost eliminați de Manchester City, respectiv de modesta Swansea City.
Nici suporterii Benficăi nu au un final de sezon prea fericit, dacă favoriții lor nu se vor impune în această seară. Benfica a pierdut practic campionatul Portugaliei în ultimele două etape, când a remizat acasă cu Estoril și a pierdut „finala“ cu Porto din deplasare, printr-un gol luat în prelungiri.

Arbitrii olandezi


Finala Europa League, dintre Chelsea Londra și Benfica Lisabona se va disputa pe Amsterdam Arena, astăzi, de la ora 21.45. Partida va fi transmisă în direct de DigiSport 1 și DolceSport 1. Olandezul Björn Kuipers este arbitrul care va conduce această finală și va fi ajutat de compatrioţii săi Sander van Roekel şi Erwin Zeinstra, în timp ce germanul Felix Brych va fi rezervă, informează uefa.com. Asistenţii suplimentari pentru acest meci vor fi Pol van Boekel şi Richard Liesveld.

abonare newsletter