Sport

Dragomir: „Rapid și Universitatea pot să scape la TAS“

<p><strong><img src="documente/stories/mitica_dragomir21.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Dumitru Dragomir, președintele Ligii Profesioniste de Fotbal, a declarat marți că Rapid și Universitatea pot rămâne în Liga 1, întrucât au șanse ca TAS să schimbe decizia Comisiei de Licențiere. </strong>


Dragomir speră că Tribunalul de Arbitraj Sportiv (TAS) de la Lausanne va da câştig de cauză cluburilor Rapid şi Universitatea Cluj pentru ca acestea să evolueze şi în sezonul următor în Liga 1. „Rapid şi U Cluj pot să scape dacă TAS-ul ia în consideraţie motivarea celor doă cluburi. Sau dacă o instanţă civilă de la noi dă o horâre încălcând statutele şi regulamentele FRF. Aşa cum s-a făcut în cazul Universităţii Craiova. Îmi pare foarte rău de Rapid şi U Cluj. Nu mă doare în pălărie pentru că acestea nu sunt echipe de fotbal, ci sunt stări de spirit. Dacă TAS dă un verdict împotriva comisiei de licenţiere atunci aceste echipe vor rămâne în Liga 1“, a precizat Dragomir.
Instanţa de fond şi mai apoi Comisia de Apel a Sistemului Naţional de licenţiere din cadrul Federaţiei Române de Fotbal au respins dosarele cluburilor FC Rapid şi Universitatea Cluj, ambele aflate în insolvenţă, privind acordarea licenţei pentru ediţia 2013-2014 a Ligii 1.
Conform regulamentului, după data de 10 mai, cluburile care nu au primit licenţă la instanţele de pe plan naţional pot ataca decizia la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Lausanne care trebuie să se pronunţe până în 31 mai când se încheie procedura de licenţiere.

abonare newsletter