Sport

Trei clujeni la BT Open

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/14/bt open - 13 mai 2013.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Banca Transilvania Open – turneu Futures F 1 – va debuta marți pe terenurile de tenis din Parcul Rozelor.</strong>

Zilele trecute s-au desfășurat meciurile de calificare ale turneului clujean, la care au participat peste 50 de tenismeni. Tabloul de calificări a fost dominat de jucători români, fapt care reconfirmă importanţa turneelor futures pentru tenisul local. Aceste turnee reprezintă o rampă de lansare pentru juniorii români, care au astfel şansa de a intra în competiţie pe picior de egalitate cu seniorii tenisului mondial. Câştigătorii vor intra pe tabloul principal, meciurile din această etapă fiind programate să înceapă marți, 14 mai, la ora 10.

Cluj-Napoca, orașul gazdă al turneului Futures F1 al României – Banca Transilvania Open 2013, va avea trei reprezentanți pe tabloul principal. Aceștia sunt Patrick Ciorcilă, Andras Szekely și Ciprian Alexandru Porumb. Patrick Ciorcilă a intrat direct pe tabloul principal al turneului de 10.000 de dolari grație locului ocupat în acest moment în clasamentul mondial (locul 768 ATP). Ceilalți doi, Szekely și Porumb, au beneficiat de câte un wild-card. Așadar, 100 de jucători din 18 țări, veniți de pe trei continente, se vor duela în Parcul Rozelor din Cluj-Napoca pentru trofeul Banca Transilvania Open 2013, primul turneu Futures al României din acest sezon.


6 tenismeni din top 500 ATP

Șase dintre participanții la acest turneu sunt clasați în Top 500 ATP. Câteva din numele importante sunt francezul Florian Reynet (locul 314 ATP, favoritul turneului), belgianul Yannik Reuter (locul 322 ATP), francezul Jerome Inzerillo (locul 466 ATP), dar și câștigătorul Futures-ului de anul trecut, polonezul Marcin Gawron (locul 353).

Patrick Ciorcilă (foto dreapta), clujeanul clasat pe locul 768 ATP, a declarat: „Mă bucur că am ocazia, din nou, să joc în fața suporterilor mei, a prietenilor, a familiei, dar nu vreau ca asta să se transforme într-o presiune suplimentară. Important este să pot duce jocurile până la final (nr. jucătorul acuză mici dureri la spate) și în primul rând, indiferent de rezultat, să mă pot declara mulțumit de joc“.


Directorul turneului este Lucian Boldor (foto stânga).

abonare newsletter