Sport

„U“, fără licență, joacă azi cu CSMS Iași

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/13/08 u csms.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Universitatea Cluj va juca în această seară împotriva formației CSMS Iași. Partida face parte din cadrul etapei a 31-a a Ligii 1.</strong></p>


Universitatea Cluj nu a obținut licența pentru sezonul următor al Ligii 1, dar elevii lui Ionel Ganea vor lupta pentru victorie în toate meciurile rămase până la finalul sezonului.

Deși a avut rezultate foarte bune în returul campionatului și a acumulat 35 de puncte, fiind la o distanță considerabilă de locurile retrogradabile, Universitatea Cluj nu a primit licența pentru sezonul 2013-14 al Ligii 1 și ar putea evolua în liga secundă. Oficialii „alb-negrilor“ au declarat că vor face apel la Tribunalul de Arbitraj Sportiv de la Laussane (TAS), instanța care poate lua decizia finală în acest caz. Clujenii așteaptă data de 22 mai, când judecătoroul sindic ar putea aproba planul de reorganizarea al clubului (societate afltată în insolvență). Dacă judecătorul va lua această decizie, oficialii Universității vor avea motive să atace decizia comisiei de licențiere la TAS.  

Indiferent de ce sa va întâmpla în afara terenului, Ionel Ganea și elevii săi speră însă să-și asigure matematic clasarea în primele 14 echipe, după meciul cu CSMS Iași. Formația din capitala Moldovei, nu mai are practic șanse de salvare, întrucât are doar 23 de puncte și mai are de jucat patru partide cu echipe mai valoroase și mai bine motivate, precum „U“ Cluj, Gaz Metan, Ceahlăul și FC Vaslui. În cazul unei victorii, Universitatea ar acumula 38 de puncte și nu ar mai avea emoții în privința retrogradării din punct de vedere sportiv.

 


Ganea: „Ar fi păcat să retrogradăm“


Ionel Ganea, antrenorul Universității, a declarat că ar fi păcat ca formația sa să retrogradeze. „Ar fi păcat pentru acest club să ajungă în liga a doua. Consider această competiție una sportivă și atât. Dacă se va întâmpla să nu mai fim în Liga 1, jucătorii nu s-au făcut de rușine, o să fim persoane importante din club, care am scris istorie. Meciul cu Iași va fi unul foarte greu, îl tratăm la fel de serios ca pe toate de până acum și sper să îl câștigăm“, a declarat Ionel Ganea înainte de confruntarea „șepcilor roșii“ cu CSMS Iași.
Meciul dintre Universitatea și CSMS Iași se va disputa pe Cluj Arena, de la ora 19 și va fi transmis în direct de DigiSport 1. În tur, ieșenii s-au impus cu 4-0, după ce Szilagyi a fost eliminat în minutul 20.

abonare newsletter