Sport

“U” joacă la malul Dunării

<p><strong><img src="documente/stories/2013/05_mai/07/otelul u.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Universitatea Cluj va juca în această seară în deplasare cu Oţelul Galaţi. După victoria din meciul cu FC Vaslui, clujenii speră să aducă măcar un punct şi de la malul Dunării.

“Şepcile roşii” au obţinut o victorie importantă în faţa celor de la FC Vaslui. “Studenţii” s-au depărtat de zona fierbinte a clasamentului, dar mai au nevoie de câteva puncte pentru a fi siguri că evită retrogradarea.


Universitatea şi-a revenit după înfrângerile cu Gaz Metan Mediaş şi Ceahlăul Piatra Neamţ şi a câştigat partida de acasă cu FC Vaslui, marcând două goluri în numai cinci minute, prin Buleică şi Nicola. Elevii lui Ionel Ganea au acumult 32 de puncte în clasamentul Ligii 1 şi sunt pe locul 12, la 5 puncte distanţă de locul 15, care duce în liga secundă.

Antrenorul Universităţii, a declarat după succesul cu FC Vaslui că nu ştie de câte puncte ar mai avea nevoie echipa sa pentru a evita retrogradarea, dar îşi doreşte să câştige toate cele cinci partide rămase de jucat. “Studenţii” vor mai juca în deplasare cu Oţelul, Rapid şi CFR, iar acasă vor primi vizitele celor de la CSMS Iaşi şi Petrolul Ploieşti. “Ţinând cont de situaţia noastră din clasament, această victorie ne mai aduce puţină linişte. Fiecare meci e important şi îl tratăm cu seriozitate. Următorul meci, de la Galaţi o să-l tratăm la fel ca pe toate până acum, cu multă seriozitate. Mie mi-ar plăcea să câştigăm tot, până la finalul sezonului. Lotul meu, numeric sau și valoros, nu este unul foarte mare. Mă bazez mereu pe 16-17 jucători, de la începutul campionatului. Sunt foarte mulțumit de joc, dar poate am fi putut să marcăm mai multe goluri, cu mai multă atenție”, a spus Ionel Ganea, după victoria cu FC Vaslui.


Al 30-lea meci dintre Universitatea şi Oţelul

Meciul dintre Oţelul şi Universitatea Cluj se va disputa în această seară, de la ora 18 şi va fi transmis în direct de DigiSport 1. Aceasta este cea de a 30-a întâlnire în Liga 1 între cele două echipe. În tur, au remizat pe Cluj Arena, 1-1. Cleiton a deschis repede scorul pentru clujeni, dar Paraschiv a egalat pentru gălăţeni în finalul primei reprize. Cele două echipe sunt vecine de clasament, Oţelul fiind pe locul 11, cu 35 de puncte, iar Universitatea pe 12, cu 32 p. În liga 1, clujenii au dat de 29 de ori piept cu gălăţenii. Oţelul are 13 victorii, iar Universitatea doar 8, dintre care două la Galaţi, alte 8 întâlniri închieindu-se la egalitate.

abonare newsletter