Sport

FOTBAL - Liga I: Rapid - Steaua 1-1

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/15/chipciu-rapid.jpg" border="0" alt="Sursa foto: www.prosport.ro " style="float: left; margin: 2px 5px;" />Rapid Bucureşti şi Steaua Bucureşti au terminat la egalitate, 1-1 (1-0), duminică seara, pe stadionul Giuleşti, într-un meci din etapa a 26-a a Ligii I de fotbal, care a fost întrerupt pe final timp de aproximativ 10 minute din cauza obiectelor aruncate de suporterii formaţiei gazdă.

Rapid a deschis scorul prin Ovidiu Herea (9), din lovitură liberă de la 18 metri, după care Steaua a controlat jocul în marea majoritate a timpului, dar nu a avut claritate şi nu a reuşit să îşi creeze ocazii clare de gol.
Golgheterul Raul Rusescu a fost cel mai aproape de gol, dar reluarea sa în min. 31 a fost reţinută de portarul Pecanha.
Steaua a reuşit egalarea spre final, prin Alex Bourceanu (cel care a marcat golul victoriei în tur, 1-0, în min. 90+6), cu un şut de la distanţă, deviat de Octavian Abrudan (81). Steaua putea câştiga în Giuleşti în ultimele secunde ale meciului, dar mingea reluată cu capul de Gabi Iancu a lovita bara (90+6).
Meciul a început cu o întârziere de cinci minute, din cauza spectacolului pirotehnic oferit de galeria rapidistă, care a aprins torţe şi a aruncat cu petarde, inclusiv în teren.



Jocul a fost întrerupt de arbitrul Sebastian Colţescu în min. 83, din cauza obiectelor aruncate din tribune de suporterii echipei gazdă. În min. 83, Latovlevici a refuzat să execută un aut de la margine din cauza obiectelor aruncate de fanii gazdă, s-a format un meleu între jucătorii celor două formaţii, iar obiectele au continuat să zboare spre teren, unul, probabil o brichetă, lovindu-l în cap pe stelistul Vlad Chiricheş. De asemenea, s-au rupt scaune şi s-au aruncat spre teren, managerul general al Stelei, Mihai Stoica, recuperând un scaun, care i-a fost smuls de team managerul Rapidului, Dănuţ Perjă.
Jocul s-a reluat după o pauză de circa 10 minute.
Ultima victorie a Stelei în Giuleşti datează din 20 martie 2008, la "masa verde" (3-0), după ce o brichetă aruncată din tribună l-a lovit în cap pe arbitrul Alexandru Deaconu, care a decis ca jocul să nu se mai reia.
Laurenţiu Reghecampf, antrenorul Stelei, avertizase vineri că are informaţii cum că suporterii Rapidului intenţionează să întrerupă meciul în momentul în care Steaua va înscrie.
Cele două echipe s-au întâlnit până acum de 110 ori în campionat, Steaua a câştigat 42 de partide, iar Rapid 27, în timp ce alte 41 de meciuri s-au încheiat la egalitate. În Giuleşti, tot Steaua are mai multe victorii, 19 faţă de 16 ale feroviarilor, în timp ce 20 partide s-au terminat nedecis.
Ultima victorie a Stelei în Giuleşti datează din 20 martie 2008, dar a fost la "masa verde" (3-0), după scandalul "bricheta". Ultima victorie a giuleştenilor pe teren propriu cu Steaua s-a înregistrat pe 18 aprilie 2010, un categoric 5-1, precedenta datând din 8 august 2004 (2-1). În tur, Steaua s-a impus cu scorul de 1-0 pe Arena Naţională, prin golul marcat de Alex Bourceanu în prelungiri (90+6).

 

abonare newsletter