Sport

„U“ Mobitelco se pregătește de play-off!

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/03/08 mobi ag.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />„U“ Mobitelco BT a încheiat sezonul regulat pe locul 7 și va întâlni în sferturile de finală ale campionatului formația CSM Oradea.</strong></p>


Elevii lui Niksa Bavcevic au învins marți seara formația BC Argeș, în ultimul meci din sezonul regulat. Clujenii nu au reușit să urce în clasament, întrucât și echipele de pe locurile 5 și 6 au câștigat. Gaz Metan Mediaș a câștigat în deplasare la Timba Timișoara, 96-75, iar BC Timișoara a învins cu 73-72 la Constanța, pe Farul.
Sferturile și semifinalele se vor juca după sistemul cel mai bun din cinci meciuri, iar finala după sistemul cel mai bun din 7 meciuri. „U“ Mobitelco va juca primele două meciuri în deplasare, în 12 și 13 aprilie, iar următoarele două acasă, în 20 și 21 aprilie. În cazul în care va fi nevoie, meciul decisiv se va disputa la Oradea, în 25 aprilie.
Înainte de partidele din play-off, „U“ Mobitelco va juca în acest weekend în Final Four-ul Cupei Românie, la Timișoara. Clujenii vor întâlni în semifinela campioana CSU Asesoft Ploiești. În cazul în care se vor califica în finală, vor juca cu câștigătoarea dintre BC Timișoara și Gaz Metan Mediaș, iar dacă vor pierde, vor juca finala mică împotriva pierzătoarei dintre cele două echipe menționate.

După victoria din meciul cu BC Argeș, antrenorul Niksa Bavcevic a declarat că este mulțumit de rezultatul obținut, dar pentru a obține rezultate bune în Final Four, echipa trebuie să-și îmbunătățească jocul. „Faptul că am jucat serios până la final arată că ne respectăm adversarul și că Pitești are o echipă foarte bună. Sunt mulțumit de victorie, dar trebuie să ne îmbunătățim jocul dacă vrem să facem ceva la turneul de la Timișoara“, a spus antrenorul clujenilor.


Bavcevic apreciază publicul orădean

Bavcevic mai spune că este mai puțin important adversarul din play-off, întrucât sunt multe echipe foarte bune care pot câștiga campionatul. „Am auzit că vom juca cu Oradea. Cum v-am mai spus, faptul că jucăm împotriva Mureșului, a Craiovei, Mediașului, Ploieștiului sau Oradiei, nu este foarte important, întrucât oricare dintre acestea este capabilă să ia titlul. Oradea a terminat campionatul în fața noastră, vor avea avantajul terenului propriu în meciul decisiv“, a mai spus croatul de pe banca formației „U“ Mobitelco.

Antrenorul clujenilor crede că CSM Oradea are printre cei mai fanatici fani din Liga Națională de baschet masculin. „Am fost impresionat de comportamentul și fanatismul fanilor orădeni. În acest sezon, singurul public comparabil cu al orădenilor a fost la Cluj, în meciul de Cupă cu Oradea. Publicul lor va concura cu publicul nostru și voi fi foarte fericit pentru că va fi un duel al celor mai bune săli din țară. Sper că și fanii noștri ne vor însoți la Oradea și ne vor sprijini“, a spus Bavcevic.


Sferturile de finală (12, 13, 20, 21 și 25 aprilie)

BC Mureș - CSM București
CSM Oradea  - „U“ Mobitelco BT
CSU Ploiești - BC Timișoara
SCM Craiova - Gaz Metan Mediaș


 

abonare newsletter