Sport

Fotbal - Liga I: Oţelul Galaţi - Steaua 1-1

<p><strong><img src="documente/stories/2013/04_aprilie/02/otelul_steaua_27420600.jpg" border="0" alt="Sursa foto: gsp.ro" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Oţelul Galaţi şi Steaua Bucureşti au terminat la egalitate, 1-1 (0-0), luni seara, pe malul Dunării, în ultimul meci din etapa a 24-a a Ligii I de fotbal.

Steaua a deschis scorul prin fundaşul de origine poloneză Lukasz Szukala (64), cu un şut la colţul scurt, care l-a surprins pe portarul Grahovac, după o lovitură liberă executată de Iasmin Latovlevici. Oţelul a egalat in extremis, în ultimele secunde de joc, prin Cristian Sîrghi, la centrarea din lovitură liberă a lui Laurenţiu Iorga, la o fază în care a atacat şi cu portarul.
Steaua a jucat mai bine în acest meci şi şi-a creat ocazii de gol, în timp ce Oţelul a încercat să acţioneze pe contre. Rusescu a irosit prima ocazie clară a Stelei (26), şutul său fiind respins de portarul Branko Grahovac. Goalkeeper-ul bosniac s-a remarcat şi în finalul primei reprize (45+1), la şutul din unghi al lui Szukala.
Oţelul a avut prima ocazie mai notabilă după pauză, prin Cosmin Vancea (56), dar şutul acestuia a fost prins fără probleme de Tătăruşanu.
După golul Stelei, Tatu a fost în prima plan în două rânduri, în min. 66 când a tras din unghi, iar Grahovac a acordat corner, şi în min. 68 când a luftat incredibil din mijlocul careului, la centrarea perfectă a lui Alex Chipciu.
Laurenţiu Iorga a bătut bine o lovitură liberă de la 21 de metri, dat Tătăruşanu a fost la post (71).
În debutul meciului jocul a fost întrerupt timp de câteva secunde pentru îndepărtarea rolelor de hârtie aruncate de suporterii gălăţeni pe gazon. Şi începutul reprizei secunde a fost întârziat din acelaşi motiv. Directorul sportiv al Oţelului, Alejandro Viglianti, a fost nevoit să facă un apel la suporteri, ca aceştia să nu mai arunce cu role de hârtie.
Steaua e neînvinsă de opt meciuri, după eşecul cu 1-3 de la Braşov, din etapa a 17-a (26 noiembrie).
Oţelul a câştigat doar unul dintre ultimele patru meciuri jucate pe teren propriu.


 

abonare newsletter