Sport

Curs online pentru arbitrii de fotbal înfiinţat de Alexandru Tudor

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/29/tudor-alexandru.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Arbitrul internaţional Alexandru Tudor a realizat, în cadrul proiectului "E-learning pentru partenerii sociali", un modul de curs online pentru persoanele care îşi doresc să înceapă o carieră în arbitraj.

"În momentul în care arbitrajul este introdus într-un proiect social atât de larg, este clar un pas înainte. Diferenţa faţă de cursurile normale de arbitraj e reprezentată de faptul că unii oameni erau defavorizaţi până acum deoarece că nu puteau ajunge să întâlnească un arbitru de calitate. Acum ei pot face asta de acasă. Ne vom întâlni în persoană la testele fizice. Testarea teoretică se va face tot online, ei pot copia, dar trebuie să ştie să aplice regulamentul. Le vom da teste video şi să văd atunci cum vor copia", a spus Tudor.


Alexandru Tudor a afirmat că le va pune la dispoziţie cursanţilor cele mai noi informaţii din domeniul arbitrajului.

"E foarte greu să-i învăţ pe alţii, dar trebuie să încep să îmi deschid mintea. Pentru a creşte performanţa trebuie să ai parte de condiţii de muncă. Cursanţilor le pun la dispoziţie cele mai bune documente din lume", a completat Tudor.


Centralul a povestit care a fost prima sa experienţă ca arbitru şi a precizat că a fost nevoit să se schimbe într-un vagon de tren.

"Am arbitrat prima dată la celebra echipă «internaţională» Vulturul Pasărea, iar cabina arbitrilor era un sfert de vagon, iar acolo scria arbitri cu trei «i», câte unul pentru fiecare arbitru. Cine eram eu înainte să mă apuc de arbitraj? Un fotbalist ratat, cu două picioare rupte. Datorită arbitrajului am ajuns să văd 90 la sută dintre ţările europene. Pentru a ajunge arbitru ai nevoie doar de ceva voinţă", a adăugat Tudor.


"E-learning pentru partenerii sociali" este un proiect pe fonduri europene pentru reconversie profesională dezvoltat de Asociaţia Fotbaliştilor Amatori şi Nonamatori, condusă de Dumitru Costin, liderul Blocului Naţional Sindical, care este şi membru în Comitetul Executiv al FRF.

Ultimele Stiri
abonare newsletter