Sport

Propunere de finanţare a sportului: impozitarea caselor de pariuri online

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/28/07 pp cfr 2.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Preşedintele COSR, Octavian Morariu, a declarat, joi, că piaţa pariurilor online din România rulează anual între trei şi patru miliarde de euro şi a propus impozitarea acestora cu 10 la sută, precizând că suma care ar reveni sportului din astfel de taxe ar fi de 100-120 de milioane de euro.

O altă sursă de finaţare pentru sport este, în opinia lui Morariu, taxa percepută din sumele încasate din vânzarea biletelor la meciurile de fotbal.


„COSR a pierdut foarte mulţi bani în 2012 pentru că nu a încasat timbrul olimpic, care este de 20 % din tichetele de acces la meciuri. Calculaţi doar câte meciuri s-au disputat pe Arena Naţională, iar COSR nu a încasat banii, bani care nu au ajuns la federaţii. Eu promit că din timbrul olimpic jumătate îi trimit la federaţii, iar jumătate se vor întoarce la FRF, pentru sectorul de copii şi juniori. Sportul şi fotbalul sunt în pericol, pentru că legea sponsorizării sportului din partea Loteriei se încheie în acest an. Dacă nu suntem atenţi, riscăm să rămânem pe dinafară. O altă problemă ar fi pariurile online. Am aflat dintr-un raport că românii rulează anual între trei şi patru miliarde de euro, bani pentru care nu plătesc niciun fel de impozite. Dacă s-ar reglementa acest segment şi s-ar impozita cu zece la sută, la sport tot s-ar întoarce măcar 100-120 de milioane de euro", a spus Morariu, la conferinţa "Sportul Românesc - Moment zero“, care a avut loc la sediul MTS şi la care au participat premierul Victor Ponta, reprezentanţi ai unor ministere, ai federaţiilor sportive, ai COSR şi AFAN, precum şi foşti sportivi.

Octavian Morariu propune ca firmele care au venituri de peste 100 de milioane de euro pe an să fie încurajate să-şi înfiinţeze propriile cluburi profesioniste, prin reducerea fiscalităţii. „Finanţarea sportului este nervul războiului. Trebuie să avem bugete mai mari prin creşterea susţinerii private. Trebuie să dăm posibilitatea companiilor să aibă cluburi sportive proprii, iar prin asta să li se deducă sume din impozitul pe profit“, a completat Morariu.

Ultimele Stiri
abonare newsletter