Sport

FC Rapid sancţionat, de Comisia de Disciplină, pentru incidentul de la Cluj

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/20/cfr rapid.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />FC Rapid susţine, miercuri, într-un comunicat de presă, că sancţiunea cu o etapă de suspendare şi 30.000 de lei penalitate dictată de Comsia de Disciplină după incendierea drapelului Ungariei de către un suporter la meciul cu CFR Cluj, este "excesivă şi inechitabilă" şi anunţă că va face recurs.</strong></p> <p><strong>

"Meciul s-a desfăşurat pe stadionul din Cluj şi s-a terminat, din punct de vedere sportiv, fără incidente grave. Din păcate, în tribune au avut loc o serie de incidente provocate de spectatori, inclusiv de cei ai Rapidului. Pe fondul unei evoluţii nefericite a echipei Rapid, suporterii noştri au cedat nervos şi au avut, pe alocuri, ieşiri nesportive, intens mediatizate. Măsura luată împotriva clubului FC Rapid ni se pare excesivă şi inechitabilă", menţionează conducerea clubului în comunicatul publicat pe site-ul oficial.


Oficialii rapidişti sunt nemulţumiţi de faptul că gruparea a fost sancţionată pentru a şasea etapă consecutiv pentru greşeli care nu aparţin clubului. "Precizăm cu toată forţa şi seriozitatea că nu susţinem şi nu apărăm gesturile nesportive din tribune, mai ales când ele pot genera tensiuni nedorite. Cu toate acestea, considerăm că este cel puţin ciudat faptul că clubul FC Rapid este sancţionat în mod cvasi - permanent. Până în prezent clubul nostru a fost penalizat cu amenzi de circa 250.000 lei pentru greşeli care nu îi aparţin. Rapid a fost sancţionat chiar şi atunci când a jucat fără spectatori. Suntem amendaţi, acum, pentru a şasea etapă consecutiv. Desigur, nu putem şi nici nu dorim să ne delimităm complet de galeria care susţine echipa, dar ni se pare injust ca greşeli comise de suporteri, fie că e vorba de torţe, de steaguri sau de alte asemenea, să se transforme în sancţiuni dure aplicate clubului", menţionează oficialii FC Rapid.

În ceea ce priveşte incidentul de pe stadionul "Dr. Constantin Rădulescu", FC Rapid consideră că vina aparţine în mai mare măsură clubului organizator, CFR Cluj. "În cazul situaţiei de la Cluj sancţiunea contra Rapidului ni se pare cu atât mai disproporţionată cu cât organizatoarea meciului, respectiv entitatea care trebuia să asigure ordinea şi să determine un comportament civilizat al spectatorilor, indiferent pe cine susţineau aceştia, era echipa gazdă, respectiv CFR Cluj. Rapid nici nu putea, nici nu era îndreptăţită să se implice în măsurile de asigurare a ordinii în stadion, erijându-se în organizator şi asumându-şi sarcini specifice acestuia. Sancţionarea Rapidului ni se pare cu atât mai nedreaptă cu cât relaţiile dintre cele două cluburi au fost mereu şi sunt şi în prezent corecte şi sportive", a adăugă conducerea clubului giuleştean.


FC Rapid solicită Jandarmeriei Române să depisteze persoana care a incediat drapelul Ungariei. "Apreciem că, în spiritul Legii nr. 4/2008 privind prevenirea şi combaterea violenţei cu ocazia competiţiilor şi a jocurilor sportive, ar fi de competenţa Jandarmeriei Române să depisteze persoana sau persoanele care se fac vinovate de incidentele produse la jocul mai sus menţionat, în vederea dispunerii sancţiunilor legale ce se impun. Indiferent cărei galerii ar aparţine persoana sau persoanele, clubul nostru ar susţine ferm aplicarea sancţiunilor legale", se precizează în comunicat.

În final, conducerea grupării giuleştene solicită anularea sancţiunilor decise de Comisia de Disciplină a LPF. "Nu suntem de acord ca greşelile unor persoane trebuie să fie, în mod arbitrar, atribuite altor persoane, care să fie sancţionate pentru fapte care nu le aparţin. Solicităm Ligii Profesioniste de Fotbal şi Comisiei sale de Recurs să reexamineze situaţia din perspectiva celor de mai sus şi să dispună anularea sancţiunilor dispuse împotriva clubului FC Rapid de Comisia de Disciplină a LPF", se menţionează în comunicat.

Ultimele Stiri
abonare newsletter