Sport

Di Stefano: „Poate am jucat fotbal pe stradă cu noul Papă“

<p><strong><img src="documente/stories/2013/03_martie/19/colaj alfredo di stefano pope francisc.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Legendarul fotbalist Alfredo Di Stefano susţine că sunt şanse mari să fi jucat fotbal cu compatriotul său argentinian Jorge Mario Bergoglio, care săptămâna trecută a fost ales ca suveran pontif sub numele de Francisc, pe vreme când erau copii la Buenos Aires, relatează agenţia Reuters.</strong>


Di Stefano (foto stânga, în tinerețe), 86 ani, cu 10 ani mai mult decât Papa Francisc (foto dreapta, în tinerețe), a frecventat aceeaşi şcoală cu Bergoglio şi au locuit la mică distanţă unul de altul în capitala argentiniană.
„Aşa cum vă puteţi imagina, alegerea lui m-a umplut de o bucurie enormă. Papa este probabil unul dintre acei copii cu care jucam fotbal pe stradă. În cartier, jucam meciuri cu toată lumea împotriva a toată lumea până se întuneca. Trebuie să-l întrebaţi, pentru că atunci eram faimos, de mic eram la academia lui River Plate şi toată lumea mă ştia“, a scris preşedintele de onoare al clubului Real Madrid în rubrica sa din cotidianul Marca.
Di Stefano, considerat unul dintre cei mai mari fotbalişti din lume, a ajuns la Real Madrid în 1953 şi a ajutat clubul spaniol să ajungă în elita fotbalului mondial. Este unul dintre puținii fotbaliști din istorie care au jucat pentru trei echipe naționale de fotbal, acest lucru fiind posibil în acele timpuri. Alfredo Di Stefano a îmbrăcat de 6 ori tricoul Argentinei, marcând 6 goluri,  de 4 ori tricoul Columbiei (fără să marcheze) și de 31 de ori tricoul Spaniei (23 de goluri).
Un alt Papă, Ioan Paul al II-lea, care a murit în 2005, a fost în tinereţe portar de fotbal.

Ultimele Stiri
abonare newsletter