Sport

Pițurcă: „Trebuie să ne respectăm vecinii“

<p><strong><img src="documente/stories/piturca.jpg" border="0" style="border: 0px none; float: left; margin: 2px 5px;" />Victor Piţurcă a anunţat  numele jucătorilor convocaţi pentru meciurile cu Ungaria şi Olanda și a declarat că România se luptă cu țara vecină pentru locul 2. </strong></p>

România va juca două partide importante în campania de calificare la Campionatul Mondial din Brazilia 2014. „Tricolorii“ vor întâlni vineri Ungaria, în deplasare, iar apoi, marți, 26 martie vor juca împotriva Olandei, tot în deplasare.

Selecţionerul Victor Pițurcă a declarat că a existat mereu o rivalitate între România şi Ungaria atât la nivelul naţionalelor cât şi la cel al echipelor de club, dar nu vrea ca partida de vineri să aibă alte conotaţii şi menţionează că vecinii trebuie respectaţi.
„La naţională la fiecare meci e tensiune şi presiune. Asta pentru că unul-două-trei meciuri pierdute te scot din cursa pentru calificare. Cu Ungaria e meci foarte important pentru că e luptă directă pentru locul doi al grupei. Când jucam eu era o presiune formidabilă, ţin minte că am jucat în Cupa Campionilor cu Honved. Erau nişte ambiţii formidabile. Am învins categoric la Bucureşti şi a fost bucurie foarte mare atunci. Dar nu vreau să dăm alte conotaţii acestui meci cu Ungaria. Este numai un joc de fotbal, trebuie să ne respectăm vecinii aşa cum şi ei, cred, că ne respectă pe noi“, a declarat Pițurcă.
Piţurcă spune că este mulţumit de lotul pe care îl are la dispoziţie pentru partidele cu Ungaria şi Olanda. „Cu excepţia a 3-4 jucători care lipsesc din diverse motive, consider că avem cel mai valoros lot. Cei de la Steaua cred că sunt puţin obosiţi. Sper să îşi încarce bateriile până la meciul cu Ungaria. Vom lucra cu ei pentru a se reface cât mai repede din punct de vedere fizic“, a adăugat selecționerul.

 


Lotul României


Portari: Ciprian Tătăruşanu (Steaua), Costel Pantilimon (Manchester City), Silviu Lung jr. (Astra).
Fundaşi: Gabriel Tamaş (West Bromwich), Srgian Luchin, Dragoş Grigore (ambii Dinamo), Vlad Chiricheş, Florin Gardoş (ambii Steaua), Dorin Goian (Spezia), Răzvan Raţ (Şahtior), Ştefan Radu (Lazio).
Mijlocaşi: Gabriel Torje (Granada), Adrian Popa, Alexandru Chipciu, Mihai Pintilii, Cristian Tănase, Alexandru Bourceanu (toţi Steaua), Costin Lazăr (PAOK Salonic), Alexandru Maxim (VfB Stuttgart).
Atacanţi: Bogdan Stancu (Orduspor), Adrian Mutu (Ajaccio), Claudiu Keşeru (Angers), Raul Rusescu (Steaua), Gheorghe Grozav (Petrolul).

Ultimele Stiri
abonare newsletter