Sport

Steaua a pierdut la Londra şi a ratat calificarea în sferturi

<p><br /><strong>Chelsea s-a calificat în sferturile de finală ale Europa League, după ce învins cu 3-1 pe Steaua, pe Stanford Bridge, în manşa secundă a optimilor. </strong>



Pentru Chelsea au marcat Mata '34, Terry '58 şi Torres '71, golul Stelei fiind reuşit de Chiricheş '45+1.
Min. '34, 1-0: Ramires a pătruns pe centru, a pasat în interiorul careului către Mata, care a şutat de la circa 9 metri, iar mingea a lovit piciorul lui Tătăruşanu, apoi bara şi a intrat în poartă;
Min. '45+1, 1-1: Bourceanu a executat un corner de pe partea dreaptă, iar Chiricheş a trimis mingea în poartă de la doi metri, după ce Cech a respins în faţă balonul şutat de Tănase.
Min. '58, 2-1: Mata a centrat de pe partea stângă, dintr-o lovitură liberă, iar Terry, nemarcat, a înscris cu o lovitură de cap de la circa 8 metri;
Min. '71, 3-1: Torres, aflat în interiorul careului în unghi de 45 de grade, a înscris cu un şut plasat la colţul lung, după o pasă în diagonală a lui Mata şi o uşoară deviere cu călcâiul a lui Hazard.
În minutul 87, Torres a ratat o lovitură de la 11 metri, dictată de arbitrul Stephane Lannoy, după un fault comis de Bourceanu asupra lui Hazard.

Caseta tehnică


Chelsea: Cech - Azpilicueta, Terry, David Luiz, A. Cole - Ramires, Obi Mikel - Oscar, Mata (Moses '90), Hazard (Benayoun '90+3) - Fernando Torres. Antrenor: Rafael Benitez.
Steaua: Tătăruşanu - Râpă (Adi Rocha '84), Szukala, Chiricheş, Latovlevici - Bourceanu, Pintilii - Ad. Popa, Chipciu, Tănase (Tatu '78) - Rusescu. Antrenor: Laurenţiu Reghecampf.
Cartonaşe galbene: Obi Mikel '70, A. Cole '80 / Bourceanu '49, Râpă '58;
Arbitri: Stephane Lannoy - Frederic Cano, Michael Annonier - Antony Gautier, Ruddy Buquet - Eric Dansault (toţi din Franţa).

În minutul 18, un suporter român a intrat pe teren purtând un tricou inscripţionat pe spate cu mesajul "Mititelu la puşcărie" şi pe faţă "Praetoria Craiova", numele unei facţiuni a galeriei Universităţii Craiova. El a fost scos din suprafaţa de joc de forţele de ordine.

La meciul de pe Stamford Bridge au asistat aproximativ 5.000 de fani români.

abonare newsletter