Sport

TENIS: Cinci românce, pe tabloul principal al turneului WTA de la Indian Wells

<p><strong>Nu mai puţin de cinci jucătoare române de tenis, Sorana Cîrstea (N. 27), Monica Niculescu, Irina Begu, Simona Halep şi Alexandra Dulgheru, se află pe tabloul principal de simplu al turneului WTA de la Indian Wells (SUA), dotat cu premii totale de 5.030.408 dolari. </strong></p>

 


Sorana Cîrstea este calificată direct în turul secund, unde o va întâlni pe învingătoarea dintre Anabel Medina-Garrigues (Spania) şi o jucătoare venită din calificări. Monica Niculescu şi Alexandra Dulgheru vor avea şi ele adversare venite din calificări în manşa inaugurală la simplu. Simona Halep o va înfrunta în primul tur pe americanca Lauren Davis, iar Irina Begu o va întâlni pe britanica Heather Watson.

La masculin, doar Victor Hănescu se află pe tabloul principal de simplu şi îşi va afla miercuri adversarul. Adrian Ungur a fost desemnat cap de serie nr. 18 în calificări, urmând să joace în primul tur cu uriaşul croat Ivo Karlovic. Acesta este mai înalt cu 30 de cm (208 cm faţă de 178) şi mai greu cu 31 de kg (104 faţă de 73). Ungur este, însă, mai bine clasat în ierarhia ATP (locul 110 faţă de 143) şi e mai tânăr (35 ani croatul, 28 Ungur).

Turneul masculin face parte din circuitul ATP World Tour Masters 1000 şi are premii totale de 4.330.625 dolari.

Ultimele Stiri
abonare newsletter