Sport

Cupa României la Box şi-a desemnat câştigătoarele. VEZI cine sunt ele

<p><img src="documente/stories/2013/03_martie/02/ioana mera.jpg" border="0" style="float: left; margin-top: 2px; margin-bottom: 2px; margin-left: 5px; margin-right: 5px;" /><strong>Cupa României la box feminin, găzduită zilele acestea de Tulcea, şi-a desemnat sâmbătă câştigătoarele, Ioana Mera, medaliata categoriei de 51 de kilograme, fiind declarată cea mai tehnică participantă la competiţie.</strong></p>


În vârstă de 17 ani, legitimată la CSM Cluj, Ioana Mera, boxează de patru ani şi a câştigat numeroase premii la concursurile naţionale şi internaţionale, la Tulcea concurând împotriva unei colege de club. 

"Cred că a fost cel mai dificil meci, pentru că am boxat cu o prietenă. Boxul în general este greu şi e o provocare să fiu pe primul loc. La şcoală am medii peste 9 tot timpul. E greu să le împac pe amândouă, dar vreau să fiu printre primele în tot ceea ce fac", a declarat pentru AGERPRES Ioana Mera.

Competiţia de la Tulcea, în timpul căreia a primit titlul de cea mai tehnică participantă la concurs, a fost un antrenament pentru Campionatul Mondial de box feminin care va avea loc la începutul lunii mai, cel mai probabil în România.

Printre remarcatele competiţiei de la Tulcea s-a aflat şi Cristina Ilie, care de la vârsta de 7 ani trăieşte într-un centru social din comuna Somova. Ea este, din acest an, membră a lotului naţional de box feminin şi a obţinut locul II la categoria 50 de kilograme.

"Când te încurajează publicul, emoţiile sunt şi mai mari, iar regretul că am pierdut este enorm", a afirmat Cristina Ilie, în vârstă de 15 ani.

Antrenorul său, Adrian Lăcătuş, a declarat pentru AGERPRES că nu este prima fată care a crescut într-un centru social şi care poate să se realizeze prin box.

"Cristina a demonstrat că ştie ce vrea, iubeşte sportul şi că îl face cum trebuie. Nu este prima fată care a crescut într-un centru social şi care face parte din lotul naţional al României. Încă de la începutul boxului feminin în România, în anul 2001, Camelia Negrea a obţinut în America prima medalie pentru România. Steluţa Duţă este acum vedeta lotului de senioare. A câştigat campionate europene, de trei ori a fost vicecampioană mondială, iar de câţiva ani buni în ţară îşi menţine supremaţia. Sunt oameni care s-au realizat prin sport şi care au un viitor", a afirmat Adrian Lăcătuş.

La Cupa României la box feminin, prima competiţie de acest gen găzduită vreodată de Tulcea, au participat 72 de sportive, concursul fiind organizat de Asociaţia Judeţeană de Box, clubul Danubiu şi Direcţia Judeţeană pentru Tineret şi Sport.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter