Sport

Reveniri de senzație la Universitatea Cluj!

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/27/09-meci-fotbal-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Doi fotbaliști ofensivi care au mai jucat la FC Universitatea s-au întors la echipa de pe malul Someșului: Janos Szekely și Tony Nwakaeme. Cei doi s-au înțeles miercuri cu conducerea Universității și s-au pregătit alături de ceilalți elevi ai lui Ionel Ganea.

Universitatea Cluj a fost învinsă cu 0-1 de Steaua în primul meci oficial din 2013, jucat pe teren propriu. Clujenii au rezistat destul de bine, primind un singur gol de la formația care conduce autoritar Liga 1 și care are cel mai bun atac. Principala problemă a „studenților“ a fost însă faza ofensivă, în care nu au contat aproape deloc, neavând nici măcar o ocazie importantă de a marca. Pentru a remedia această situație, oficialii Universității au legitimat doi fotbaliști care au mai trecut prin curtea clubului, Janos Szekely și Tony Nwakaeme.


Janos Szekely s-a consacrat în tricoul „șepcilor roșii“ în perioada 2003-06, pe care l-a îmbrăcat de peste 90 de ori în liga secundă, marcând și 22 de goluri. De la „U“, fotbalistul a plecat la Oțelul Galați, unde s-a remarcat și în 2008 a fost transferat la Steaua, clubul bucureștean plătind pe el aproximativ 1.5 milioane euro. După trei ani în Capitală, Szekely a ales să meargă în străinătate, unde însă nu a reușit să se acomodeze prea bine și să fie la fel de prolific precum în Liga 1. În Rusia, la Volga Nizhny Novgorod, a jucat 7 partide în perioada 2011-12, nereușind să înscrie vreun gol, iar la polonezii de la Korona Kielce a înscris o singură dată în 8 apariții.

Tony Nwakaeme a evoluat la Universitata din 2010 până la finalul sezonului trecut, când a fost dus de fostul patron Florian Walter la Petrolul Ploiești, odată cu alți fotbaliști, situație cercetată acum de către DIICOT Cluj. Nigerianul a înscris 8 goluri în 37 de partide pentru „studenți“, iar un tur de campionat a fost împrumutat la Arieșul Turda, unde a marcat de cinci ori în opt meciuri. Tony însă nu a mai fost la fel de prolific la formația prahoveană, iar acum este liber de contract și va putea juca la Universitatea.


Universitatea Cluj va juca sâmbătă în deplasare cu Viitorul Constanața, formație pe care a învins-o în tur cu 2-1, prin golurile marcate de Viorel Dinu și Cleiton.

Ultimele Stiri
abonare newsletter