Sport

Maradona a revenit la Napoli!

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/25/diego-maradona.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Diego Maradona a revenit, luni, în Italia, pentru prima dată după mai mult de 20 de ani, pentru a lămuri problemele sale cu fiscul italian.</strong></p>

Maradona a sosit pe aeroportul din Roma, la ora 14.11, cu o cursă de la Dubai, informează Gazzetta dello Sport. „A venit aşa cum a promis, deoarece iubeşte Italia şi vrea să lămurească opinia publică că nu a comis nicio evaziune fiscală“, a declarat la aeroport avocatul lui Maradona, Angelo Pisani.
Diego Maradona, care nu a mai fost în Italia din 1991, când a plecat de la Napoli, a fost condamnat în 2005 de Curtea de Casaţie la plata de 37,2 milioane de euro, din care 23,5 milioane de euro penalizări, pentru că nu şi-a plătit la timp impozitul pe venit. Însă justiţia italiană a decis ulterior să reia procesul din cauza unei erori de procedură.
„Nu sunt un om care să comită o fraudă. Eu jucam fotbal şi se semna în locul meu. Nu îmi este teamă să revin în Italia, fiscul va trebui să dovedească acuzaţiile. Eu nu am semnat nimic niciodată. Adevăraţii vinovaţi sunt liberi şi pot să meargă liniştiţi la Napoli, în timp ce eu nu pot. Nu este corect“, a declarat Maradona la începutul acestei luni.

Campion mondial în 1986 cu Argentina, Maradona a marcat 115 goluri în 259 de meciuri disputate pentru Napoli, în perioada 1984-1991, unde a fost mereu adulat. Alături de el, Napoli a câştigat singurele două titluri de campioană a Italiei, în 1987 şi 1990.

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter