Sport

Misiune imposibilă pentru “studenţi”

<p><strong>Universitatea Cluj are un meci extreme de dificil în prima etapă a returului. “Studenţii” primesc vizita Stelei pe Cluj Arena. </strong>

 

“Şepcile roşii” vor întâlni în această seară singura formaţie românească rămasă în Europa Leaguea, Steaua Bucureşti.


Universitatea a fost echipa din Liga 1 care a plecat cel mai târziu în cantonamentul de iarnă. Clujenii au mers în Antalya abia în 12 februarie şi au stat până vineri, 22 februarie. Elevii lui Ionel Ganea au jucat patru partide amicale, dintre care au reuşit să câştige două (3-1 cu lituanienii de la FK Ekranas şi 2-1 cu armenii de la FK Gandzasar), au remizat cu naţionala Tadjikistanului şi au fost învinşi de sârbii de la Vojvodina Novi Sad (2-4). Înainte de plecare în cantonament, “studenţii” au jucat două partide pe plan local, ambele câştigate, 5-0 cu FC Zalău şi 3-2 cu FC Maramureş.
Steaua în schimb, a efectuat pregătirea de iarnă mai devreme şi a jucat deja două meciuri oficiale în Europa League. Elevii lui Laurenţiu Reghecampf au pierdut, 0-2 la Amsterdam în faţa celor de la Ajax, dar au reuşit să câştige cu acelaşi scor pe Arena Naţională şi să se califice în optimi după loviturile de departajare. “Militarii” vin pe Cluj Arena cu un moral ridicat, cu meciuri oficiale în picioare şi cu o valoare a lotului net superioară, astfel că sunt favoriţi indiscutabili.
Pentru a obţine ceva din acest meci, “studenţii” trebuie să intre pe teren foarte motivaţi şi să se dăruiasca măcar cum au făcut-o în partida cu rivalii de la CFR, când, deşi au fost învinşi cu 1-2, au făcut un meci bun şi au fost aplaudaţi de suporteri.


Szukala a schimbat tricoul


Meciul dintre FC Universitata şi Steaua Bucureşti se va disputa în această seară pe Cluj Arena, de la ora 19.30 şi va fi transmis în direct de DolceSport 1. Înaintea acestei partide, Steaua este lider detaşat în clasamentul Ligii 1, cu 47 de punte, în timp ce Universitatea este abia pe locul 16, cu 17 p. În meciul tur, bucureştenii s-au impus cu 5-1, golul clujenilor fiind înscris de Viorel Dinu.
Lukas Szukala, jucător dus de Florian Walter de la “U” la Petrolul Ploieşti, evoluează acum pentru Steaua şi de obicei este titular.
Cele două echipe s-au mai întâlnit de 91 de ori în Liga 1, iar palmaresul este net în favoarea Stelei, 54 de victorii, faţă de cele doar 17 ale Universităţii, în timp ce alte 20 de întâlniri s-au încheiat la egalitate.

Ultimele Stiri
abonare newsletter