Sport

Încep optimile Ligii Campionilor!

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/11/08 juventus.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Astăzi se va relua Liga Campionilor, cu primele două meciuri din optimi. Meciurile zilei sunt Valencia – Paris Saint Germain şi Celtic Glasgow – Juventus Torino.

Meciurile mai interesante vor avea loc însă miercuri: Real Madrid – Manchester United şi Shaktior Donetsk – Borussia Dormund.


Valencia – Paris Saint Germain este meciul mai echilibrat al zilei de marţi. Spaniolii nu o duc prea bine în campionat şi vor să lase o amintire plăcută în Liga Campionilor. Valencia este abia pe locul 5 în Primera Division şi se luptă cu Malaga, Rayo Vallecano, Real Sociedat şi Betis pentru locul 4, ultimul care duce în Liga Campionilor în sezonul următor. Parizienii au avut o perioadă bună în competiţia internă şi sunt lideri în Ligue 1, dar vor să se afirme şi pe plan european, pentru a demonstra că investiţiile masive ale patronilor arabi nu au fost în van.

Valencia - PSG se va juca pe stadionul Mestalla, de la ora 21.45 şi va fi transmis de DigiSport 1. Meciul va fi oficiat de o brigadă italiană, condusă de Paolo Tagliavento, din care mai fac parte M. Tonolini, L. Manganelli şi R. Di Fiore.


Celălat meci al zilei, Celtic – Juventus, pare cea mai dezechilibrată întâlnire din optimile Ligii, italienii fiind clar favoriţi în faţa scoţienilor. Ambele echipe conduc clasamentul intern, dar ambiţiile torinezilor sunt mult mai mari. Juventus doreşte să revină în prim-planul fotbalului european, după ce în ultimii ani a fost afectată de scandalul Calciopoli şi a stat în umbra rivalelor Inter şi AC Milan. Campiona Italiei trebuie însă să fie precaută, întrucât Celtic, deşi are un lot modest pentru Liga Campionilor, a reuşit să învingă în grupe pe FC Barcelona, cu 2-1.

Celtiv – Juventus se va disputa în această seară pe Celtic Park, de la ora 21.45 şi va fi transmis în direct de DigiSport 2.


Meciurile tari sunt miercuri

Optimile Ligii Campionilor ne oferă în acest an o nouă întâlnire între doi antrenori legendari: Jose Mourinho şi Alex Ferguson. Ambii tehnicieni au câştigat câte două Cupe ale Campionilor, portughezul cu două echipe diferite, FC Porto şi Inter Milano, iar scoţianul ambele cu Manchester United, echipă pe care o pregăteşte încă din 1986! Real Madrid trece printr-o perioadă dificilă. După ce au reuşit să oprească supremaţia internă a Barcelonei, câştigând campionatul în sezonul trecut, “galacticii” sunt în această stagiune la 16 puncte în urma catalanilor, practic fără şanse să-şi apere titlul. Astfel, pentru madrileni, câştigarea Ligii Campionilor pare a fi singura şansă de a salva un sezon ce pare mai degrabă ratat. De cealaltă parte, “diavolii roşii” merg excelent în competiţia internă, fiind lideri cu 12 puncte avans faţă de rivalii de la Manchester City. Formaţia de pe Old Trafford va aborda probabil mai lejer dubla cu Real, în timp ce pentru madrileni întâlnirile cu formaţia lui Ferguson par a fi de “totul sau nimic”. Jose Mourinho a declarat, cu privire la întâlnirea cu Man Utd: “Real – Manchester Utd este meciul pe care toată lumea aşteaptă să îl vadă. Mă simt privilegiat să fiu prieten cu Alex Ferguson, unul dintre cei mai importanţi oameni din fotbal, şi mai mult decât atât, o persoană foarte bună”.

Meci greu pentru Lucescu

Mircea Lucescu a reuşit încă o calificare din grupele Ligii cu Shaktior. Ucrainienii vor avea însă o misiune dificilă în optimi, unde vor da piept cu Borussia Dortmund, campioana Germaniei în 2011 şi 2012. Ambele echipe au obţinut victorii de prestigiu în grupa, însă meciurile din optimi sunt de totul sau nimic, întrucât o echipă va părăsi competiţia. Shaktior a trecut de o grupă cu Chelsea, campioana en-titre a Europei şi Juventus, campioana Italiei, iar Borussia de o cea mai puternică grupă, cu Real Madrid, Manchester City şi Ajax Amsterdam.

Ultimele Stiri
abonare newsletter