Sport

BREAKING NEWS: Becali CONDAMNAT la trei ani de ÎNCHISOARE cu suspendare

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/11/gigi-george-becali.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Omul de afaceri Gigi Becali a fost condamnat luni la trei ani de închisoare cu suspendare de Completul de 5 judecători al ÎCCJ, în dosarul în care a fost trimis în judecată alături de bodyguarzii săi pentru sechestrarea mai multor persoane. Decizia instanţei supreme este definitivă. </strong></p>

 


"Eu nu mai vin acasă. E vorba de principiu aici, nu e vorba că e cu suspendare. Nu e vorba de învingători, aici pierde Ţara Românească. Hotărârile pe care le voi lua, le voi lua împreună cu familia mea. Vreau să merg într-un loc unde sunt iubit şi respectat.  Nu mai vreau ca mama, nevasta şi fetele mele să mai plângă. Azi au plâns toată ziua. Vreau să îmi pun familia la adăpost. Vreau ca familia mea să stea liniştită", a declarat Gigi Becali la RTV, după ce a aflat sentinţa ICCJ. Gigi Becali se află în acest moment în vacanţă la Dubai.

Instanţa a dispus suspendarea executării pedepsei de trei ani de închisoare în cazul lui Gigi Becali pe o perioadă de opt ani, timp în care acesta va trebui să respecte mai multe obligaţii ce îi vor fi impuse de serviciul de probaţiune din zona domiciliului său.


Gigi Becali a fost trimis în judecată în octombrie 2009, alături de Ştefan Dediu, Cătălin Otto Zmărăndescu, Mihai Mila, Niculae Dumitraşcu, Marcel Popa şi de poliţistul Romulus Dumitrescu, pentru lipsire de libertate în mod nelegal.

Potrivit procurorilor Secţiei de urmărire penală şi criminalistică din cadrul Parchetului Înaltei Curţi de Casaţie şi Justiţie, în noaptea de 26 spre 27 ianuarie 2009, Gigi Becali le-ar fi cerut gărzilor sale să-i găsească pe cei care i-au luat autoturismul, să-i ducă la sediul PNG (unde funcţiona şi un bar), unde hoţii au fost puşi să dea declaraţii scrise, în care consemnau că ei sunt cei care au furat Mercedesul finanţatorului şi că nu vor reclama Poliţiei faptul că au fost urmăriţi cu maşinile, urcaţi cu forţa în vehicule şi duşi în Pipera. Unul dintre hoţi a fost împuşcat, glonţul de cauciuc fiind scos din piciorul victimei (Nicolae Tinel) la barul din Pipera, care de fapt este sediul Partidului Noua Generaţie (PNG).



Citeşte şi:

DNA: Inculpaţii din DOSARUL TRANSFERURILOR au început să-şi ÎNSTRĂINEZE averile şi să bage cluburile în INSOLVENŢĂ

Ultimele Stiri
abonare newsletter