Sport

„Tricolorii“ întâlnesc „cangurii“

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/05/08 rou aus.jpg" border="0" align="left" />România va juca astăzi un amical cu Australia, cele două echipe întâlnindu-se pentru prima dată în istorie. </strong>

Echipa națională a României se pregătește în Spania pentru meciurile cu Ungaria și Olanda din luna martie.

România a jucat deja o partidă amicală cu Polonia. „Tricolorii“ au fost învinși cu 1-4, sâmbătă, la Malaga, golul echipei noastre fiind marcat de Gicu Grozav, fostul jucător al Universității Cluj. Victor Pițurcă a folosit însă doar fotbaliști care evoluează în Liga 1, nefiind convocați stranieri pentru această partidă. Selecționerul a ales nouă dintre fotbaliștii chemați pentru meciul cu Polonia să facă parte din lot și pentru meciul cu Australia. Cei nouă sunt: Silviu Lung Jr (Astra), Srgian Luchin (Dinamo), Dragoș Grigore (Dinamo), Valerică Găman (Astra), Dan Nistor (Pandurii), Aurelian Ionuț Chitu (Viitorul Constanța), Alexandru Maxim (fost Pandurii, transferat între timp la VfB Stuttgart), Gheorghe Grozav (Petrolul) și Marius Alexe (Dinamo).
Pentru meciul cu Australia, Pițurcă a chemat cinci jucători de la Steaua: Ciprian Tătărușanu, Vlad Chiricheș, Mihai Pintilii, Alexandru Bourceanu și Cristian Tănase. Jucătorii formației din Ghencea au fost lăsați să se pregătească mai mult la echipa de club, întrucât Steaua va juca cu Ajax Amsterdam în Europa League, în 14 februarie. Inițial a fost chemat și Raul Rusescu, însă atacantul stelist a suferit o accidentare și a fost lăsat în afara lotului. Dintre stranieri au fost chemați următorii: Costel Pantilimon (Manchester City FC), Gabriel Tamaș (West Bromwich Albion FC), Dorin Goian (Spezia Calcio), Ștefan Radu (SS Lazio), Răzvan Raț (FC Shakhtar Donetsk), Gabriel Torje (Granada CF), Costin Lazăr (PAOK Salonic) și Bogdan Stancu (Orduspor Kulubu).
România va juca în 22 martie în deplasare cu Ungaria, iar în 26 martie, tot în deplasare, cu Olanda. Meciurile fac parte din grupa D europeană de la calificarea la Campionatul Mondial 2014, găzduit de Brazilia. „Tricolorii“ se află pe locul 3 în grupă, cu 9 puncte acumulate în 4 meciuri. Ungaria este pe 2, tot cu 9 p, dar cu un golaveraj superior. Ambele echipe au fost învinse pe teren propriu de Olanda, cu 1-4. Batavii conduc autoritar grupa, având 4 victorii din 4 meciuri.

Arbitrii spanioli


Partida amicală dintre România și Australia se va disputa astăzi, de la ora 21.45, pe Estadio de Atletismo din Malaga și va fi transmis în direct de Look Tv. Jocul va fi condus de o brigadă de arbitri din Spania, avându-l la centru pe Carlos Velasco Carballo. Acesta va fi ajutat de Roberto Alonso Fernandez, Juan Carlos Yuste Jimenez (tușieri) și Carlos Del Cerro Grande (al patrulea oficial).




abonare newsletter