Sport

CFR va juca un amical cu Rubin Kazan

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/04/08 cfr dnipro.jpg" border="0" align="left" />„Feroviarii“ vor susține astăzi cel de-a șasea partidă amicală din cadrul stagiului de pregătire de la Marbella, împotriva formației Rubin Kazan. </strong>


Elevii lui Paulo Sergio au pierdut un singur meci în cantonamentul din Spania, în fața ucrainienilor de la Dnepr Dnepropetrovsk, 1-2.

Campionii României au jucat până acum cinci meciuri în cadrul stagiului de pregătire de la Marbella. „Feroviarii“ au câștigat trei partide, au remizat și au pierdut câte una. Clujenii au învins pe Ferencvaros Budapesta și FC Luzern cu 1-0, apoi au remizat, 1-1 cu Young Boys Berna, după care a urmat o victorie în fața echipei secunde a clubului Malaga, 4-1, iar ulima partidă au cedat-o cu 1-2 în fața puternicei formații ucrainiene Dnepr Dnepropetrovsk.
Pentru „feroviari“ urmează astăzi un meci cu o formație care a impresionat Europa în ultimii cinci ani, Rubin Kazan. „Tătarii“ au câștigat de două ori campioantul Rusiei, în 2008 și 2009 și au avut evoluții apreciate în cupele europene, învingând Barcelona în Liga Campionilor și formații de top ca Inter Milano sau Tottenham Hotspur Londra, în Europa League. La fel ca și campioana României, Rubin este calificată în șaisprezecimile Europa League, unde va da piept cu câștigătoarea en-titre, Atletico Madrid.
Amicalul dintre CFR Cluj și Rubin Kazan se va disputa astăzi, de la ora 17. Cantonamentul „feroviarilor“ în Spania se va încheia duminică, 10 februarie, când vor pleca la Milano, unde vor juca cu Inter, în șaisprezecimile Europa League, joi, 14 februarie.  

CFR, locul 30 în topul IFFHS

CFR Cluj a urcat o poziţie şi ocupă locul 30, cu 190 de puncte, în clasamentul pe luna ianuarie al Federaţiei Internaţionale de Istorie şi Statistică a Fotbalului (IFFHS), fiind formaţia română cel mai bine clasată în această ierarhie.
Următoarea echipă din România este Steaua Bucureşti, care ocupă locul 51, în coborâre de pe 48, cu 172 de puncte. Rapid Bucureşti a urcat în clasament de pe 121 pe 118, cu 112 puncte, tot o urcare înregistrând şi FC Vaslui, de pe 160 pe 157, cu 99 de puncte. În schimb, Dinamo Bucureşti a coborât de pe locul 217 pe poziţia 223, cu 84 de puncte. Petrolul Ploieşti a urcat de pe locul 313 pe 302, acumulând 73 de puncte, o urcare de zece locuri reuşind şi Astra Giurgiu, de pe 338 pe 328, cu 70 de puncte.

abonare newsletter