Sport

„U“ Mobitelco a învins campioana!

<p><strong><img src="documente/stories/2013/02_februarie/03/u mobi ph.jpg" border="0" align="left" />Baschetbaliștii clujeni au câștigat meciul din deplasare cu campioana CSU Asesoft Ploiești, cu 97-88. </strong>

Elevii lui Niksa Bavcevic au reușit să se impună chiar în fieful campioanei și au urcat pe locul 2 în Liga Națională.

Clujenii au făcut o primă repriză foarte bună în meciul jucat la Brazi, reușind să conducă la pauză cu 49-38. În partea a doua a jocului, elevii lui Niksa Bavcevic au reușit să-și mențină avantajul, iar în final s-au impus cu 97-88.
Tehnicianul croat de la „U“ Mobitelco este mulțumit că echipa sa a ajuns la cea de a șasea victorie consecutivă și speră că o va obține și pe a șaptea, deși adversarul din runda următoare este puternica echipă Gaz Metan Mediaș. „Suntem foarte mulțumiți cu această victorie, mai ales că i-am bătut la peste șapte puncte! Putem fi mândri de jucătorii noștri, au evoluat foarte bine. Am avut procentaje foarte bune la trei puncte, defensiva a mers bine și în prima parte l-am blocat foarte bine pe Burlacu. În partea a doua a trebuit să fac anumite schimbări, în funcție de faulturile primite de jucătorii mei. Băieții au fost foarte concentrați, iar banca ne-a ajutat. Avem șase victorii consecutive, însă vrem să o atingem și pe a șaptea și ne așteptăm ca la meciul cu Gaz Metan să avem sala plină!“, a spus Bavcevic după meciul de la Brazi.
Derek Wright, cel mai bun marcator al formației clujene în meciul cu CSU Ploiești, a declarat că este o victorie a întregii echipe. „Este o mare victorie a întregii echipe. În această seară am intrat pe teren și am jucat împreună, ca o echipă, am avut încredere unii în alții și am luptat pe întreaga durată a meciului. Este o victorie foarte frumoasă, însă trebuie să ne pregătim pentru următorul meci!“, a spus Wright.

Statistici și marcatori

CSU Ploiesti: Miletic 21 p (4 recuperări, 8 pase decisive), Burlacu 19 p, Tică 18 p (6 rec.), Tudor 9 p (5 p.d.), Szijarto și Nyakundi câte 4 p, Stănescu 3 p. A mai jucat Vlahovic.
„U“ Mobitelco: Wright 28 p (5 rec., 13 p.d.), Nikolov 20 p (2 rec., 2 p.d., un capac), Ross 15 p (5 rec., 1 p.d.), Silvășan 13 p (2 rec., 4 p.d., o intercepție), Strowbridge 7 p (o rec., 2 p.d., o interceptie), Barnette 6 p (7 rec., 2 p.d., 2 intercepții), Baciu 4 p (2 rec., 2 capace), Djapa 4 p (1 rec., 1 p.d.). A mai jucat Lazăr (2 rec., 1 capac).

abonare newsletter