Sport

Hai România! „Tricolorii“ încep meciul cu Danemarca din Cupa Davis

<p><strong><img src="documente/stories/2013/01_ianuarie/31/rou den cd.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Astăzi va începe meciul de Cupa Davis dintre România și Danemarca. Partidele de azi vor fi Marius Copil – Frederik Nielsen și Adrian Ungur – Martin Pedersen. </strong>


Jucătorii României se declară pregătiți pentru confruntarea cu Danemarca și speră să se impună fără mari probleme.

Marius Copil, cel care va „sparge gheața“, astăzi de la ora 13, a declarat că și-ar fi dorit să joace în cel de-al doilea meci, dar nu este foarte deranjat că va juca în primul.
„ Mi-aş fi dorit să joc în meciul numărul doi, de vineri, fără să am un motiv anume, ci pur şi simplu aşa mi-am dorit. Emoţii am înainte de fiecare meci, dar după ce încep sunt concentrat. Sper că voi aduce primul punct României. Am auzit că vor veni mulți spectaori, sper să fie așa, avem nevoie de încurajări pentru că jucăm acasă“, a spus Marius Copil, în prezent locul 151 în clasamentul ATP, cu 364 de puncte.
Adrian Ungur, care va evolua în cel de-al doilea meci de astăzi, a declarat că nu își cunoaște adversarul, dar va trata partida cu seriozitate. „Nu îl cunosc pe Pedersen, nu am evoluat niciodată împotriva lui, dar voi trata meciul cu multă seriozitate. Sper ca toți să avem evoluții bune, să nu dezamăgim“, a declarat Ungur, în prezent pe locul 103 în clasamentul ATP.
Horia Tecău a subliniat și el că echipa României trebuie să trateze cu seriozitate întâlnirea cu Danemarca și să profite de faptul că Frederik Nielsen, cel mai bun danez, va juca atât la simplu cât și la dublu și ar putea fi obosit. „ Nielsen, cel mai bun jucător al lor,este obişnuit să joace şi meciuri de simplu şi de dublu. Îi va fi greu să joace trei meciuri în Cupa Davis, iar noi vom încerca să folosim asta în avantajul nostru. Tratăm toate meciurile cu seriozitate şi ne dorim să le câştigăm pe toate“, a spus Tecău.
Florin Mergea, partenerul de dublu al lui Tecău în Cupa Davis, a spus: „Pe hârtie suntem favoriți, dar trebuie să fim concentrați și să confirmăm în teren“.
Ciprian Porumb, căpitanul nejucător al României, așteaptă ca jucătorii să fie susținuți de publicul clujean. „Sper să fie multă lume în sală, mai multă decât a fost cu Finlanda, să fie o atmosferă frumoasă. Atmosfera din toamnă, de la meciul cu Finlanda, a contat mult, de aceea am ales să jucăm din nou la Cluj“, a spus Porumb.

Partidele vor avea loc începând de azi la Sala Sporturilor "Horia Demian".

Ultimele Stiri
abonare newsletter