Sport

Fotbal: Lazio Roma amendată cu 140.000 euro pentru comportamentul rasist al fanilor săi

<p><strong>Lazio Roma, echipa internaţionalului român Ştefan Radu, a fost amendată de UEFA cu suma totală de 140.000 euro pentru manifestările rasiste ale unora dintre suporterii săi la meciurile cu NK Maribor şi Tottenham Hotspur, din cadrul competiţiei Europa League.</strong></p>

Forul european a avertizat, totodată, clubul din capitala Italiei că va disputa un meci din cupele europene cu porţile închise, dacă astfel de incidente se vor repeta în următorii doi ani.

UEFA a precizat că a amendat-o pe Lazio cu 50.000 euro pentru comportamentul rasist al fanilor săi la meciul cu NK Maribor, din luna decembrie, precum şi pentru fumigenele şi petardele aruncate de tifosi romani. O altă amendă, de 90.000 euro, a fost dictată pentru diferite incidente care au avut loc cu ocazia meciului împotriva englezilor de la Tottenham, din luna noiembrie. În cursul jocului, fanii lui Lazio au scandat în germană "Juden Tottenham, Juden Tottenham", cu referire la legăturile dintre clubul londonez şi comunitatea evreiască, afişând totodată un banner pe care scria "Palestina liberă".


Tottenham are un număr mare de suporteri de origine israeliană, în timp ce Lazio este un club cunoscut pentru legăturile suporterilor săi cu simpatizanţii de extremă dreapta.

În noaptea dinaintea meciului Lazio - Tottenham, un fan englez a fost serios rănit în cursul unui atac produs într-un bar din Roma.


Clubul Tottenham a fost amendat, la rândul său, cu 10.000 euro după ce fanii săi au fost implicaţi într-un incident care a avut loc pe Stadio Olimpico.

De asemenea, NK Maribor a primit o amendă de 17.000 euro pentru carenţele organizatorice constatate la meciul împotriva lui Lazio.


Toate cele trei cluburi au la dispoziţie trei zile pentru a face apel împotriva acestor sancţiuni, a precizat UEFA.

abonare newsletter