monitorulcj.ro Menu
Sport

Copos, condamnat la patru ani de ÎNCHISOARE CU EXECUTARE în dosarul Loteria 1

Omul de afaceri George Copos a fost condamnat marţi de Judecătoria Sectorului 2 la patru ani de închisoare cu executare în dosarul Loteria 1, în care este acuzat de evaziune fiscală.

 

Decizia instanţei Judecătoriei Sectorului 2 nu este definitivă, putând fi contestată la Tribunalul Bucureşti.În dosarul Loteria 1, George Copos, printre altele și patron al echipei de fotbal Rapid Bucureşti şi acţionar la firme din grupul Ana, a fost trimis în judecată în iunie 2006, la puţin timp după ce şi-a dat demisia din funcţia de vicepremier. El a fost acuzat de DNA de o fraudă de peste un milion de euro.Potrivit anchetatorilor, în perioada iulie-decembrie 2004, Copos, în calitate de asociat şi preşedinte al Consiliului de administraţie în cadrul Ana Electronic, împreună cu Roza şi cu sprijinul lui Cristea şi Rogoveanu, s-ar fi sustras de la plata obligaţiilor fiscale, aducând bugetului de stat un prejudiciu de 39.461.121.820 de lei (peste un milion de euro, la valoarea cursului de schimb de la acea dată).

În 12 noiembrie 2012, Curtea de Apel Bucureşti i-a condamnat la închisoare pe oamenii de fotbal implicaţi în Dosarul Transferurilor de fotbalişti, deciziile putând fi atacate cu recurs. Printre aceștia se numără și George Copos, care a fost condamnat la 5 ani cu executare. Astfel, patronul Rapidului, are de ispășit două condamnări, în cazul în care nu va câștiga eventualele recursuri. Vezi și http://www.monitorulcj.ro/actualitate/15955-greii-din-fotbal-ani-grei-de-condamnari-in-dosarul-transferurilor

Sursa foto: www.ofsaid.ro