Sport

Manchester Utd, primul club din lume care valorează peste 3 miliarde $!

<p><strong><img src="documente/stories/2013/01_ianuarie/29/manchester-united-logo.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Manchester United a devenit primul club sportiv profesionist din lume cu o valoare de piaţă de peste trei miliarde de dolari (aproximativ 2,38 de miliarde de euro).</strong>


Valoarea de piaţă a celor de la Manchester United este în acest moment de 3,3 miliarde de dolari (2,61 miliarde de euro). Faţă de anul trecut, valoarea de piaţă a celor de la Manchester United a crescut cu mai mult de un miliard de dolari, când a fost de 2,23 de miliarde de dolari, potrivit Forbes Magazine, citat de The Telegraph.
Pe locul doi în clasamentul celor mai valoroase cluburi profesioniste din lume se află gruparea de fotbal nord-american, Dallas Cowboys, 2,1 miliarde de dolari (aproximativ 1,67 miliarde de euro).
United, care susţine că are 659 de milioane de fani în întreaga lume, este deţinută de familia americană Glazer.

Real Madrid este al doilea club de fotbal din lume ca valoare, 1,88 miliarde de dolari (1,49 miliarde de euro), în timp ce FC Barcelona se află pe locul trei între cele mai bogate grupări de fotbal cu 1,31 miliarde de dolari (1,039 miliarde de euro), şi pe opt la general.

Ultimele Stiri
abonare newsletter