Sport

Ciurila a găzduit primul concurs de pescuit păstrăv la copcă

<p><strong><img src="documente/stories/2013/01_ianuarie/28/29 ciurila.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Sâmbătă a avut loc primul concurs de pescuit păstrăv la copcă din România, pe lacul La Sote din localitatea clujeană Ciurila.</strong>

Concursul s-a desfășurat pe 21 standuri, cu două copci fiecare, cu doua bete pe copcă pentru fiecare participant. Momeala a fost la alegerea concureților, iar competiția a durat cinci ore, între orele 10 și 15.

Conform regulamentului, se pescuia dinstand, fiecare captură fiind anunțată arbitrilor, care fac măsurătoarea peștelui după care păstrăvul este eliberat. Este declarat câștigător primul pescar care capturează 10 păstrăvi la dimnensiunea legală de 25 cm sau cel care acumulează cea mai mare cifră totalizată din măsurătorile capturilor.


Locul întâi a primit un premiu de 500 lei, locul doi – 400 lei, iar locul trei – 300 lei. Concursul a fost urmat de festivitatea de premiere, masa pescărească (guiaș la ceaun și păstrăv la grătar)  asezonată cu muzică lăutarească susținută de gazda concursului  și ceterașii de la Gherla, conduși de Gabi Bunea. Organizatorul întregului eveniment a fost Sergiu Sotelecan.

Pentru viitor gazdele își propun construcția unui complex de petrecere a timpului liber pe malul lacului care să conțină baza sportivă, piscină, locuri de cazare , loc de joacă pentru copii etc.


 

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter