Sport

Matei: „I-am oferit minim 20.000 $ lui Hănescu, dar a refuzat“

<p><strong><img src="documente/stories/2013/01_ianuarie/28/victor_hanescu_2009_davis_cup_vs_ru.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Silviu Matei, director general în cadrul FRT și Ciprian Porumb, căpitanul nejucător al echipei României de Cupa Davis, susțin că Victor Hănescu nu a venit la lot pentru că nu a acceptat oferta financiară propusă. </strong>


Cei doi oficiali din cadrul Federației Române de Tenis susțin că Victor Hănescu are pretenții financiare peste posibilitățile actuale și nu a jucat niciodată gratis pentru România, cel puțin din 2009 încoace.

La sfărșitul acestei săptămâni, echipa de Cupa Davis a României va întâlni formația similară a Danemarcei, partida urmând să aibă loc la Sala Sporturilor „Horia Demian“. Team-ul „tricolor“ este format din Adrian Ungur, Marius Copil, Horia Tecău şi Florin Mergea. Din lotul lărgit mai fac parte Victor Crivoi şi juniorul Patrick Ciorcilă.
Silviu Matei, director general în cadrul FRT, a declarat săptămâna trecută că au avut loc negocieri cu Victor Hănescu, dar jucătorul nu a agreat termenii financiari propuşi de FRT pentru a face parte din lot. În replică, Hănescu a afirmat că doreşte să joace în echipa de Cupa Davis, dar nu a fost convocat, respingând faptul că ar fi avut neînţelegeri de ordin financiar cu FRT. El a precizat că se antrenează, este într-o formă bună şi, conform regulamentului, putea fi convocat, pentru că schimbările se pot face până cu o zi înaintea partidelor oficiale.
Pentru a lămuri definitiv situația lui Victor Hănescu, Silviu Matei și Ciprian Porumb au organizat luni o conferință de presă la Cluj-Napoca, în care au prezentat ofertele financiare propuse lui Hănescu, pe care acesta le-a considerat „ridicole“.  „Am trimis convocări oficiale către jucătorii selecționați, toți și-au dat acordul, mai puțin Hănescu, care nu a fost mulțumit financiar. Eu mi-aș fi dorit ca Victor să revină în echipă la acest meci. După o absență de aproape doi ani, iar fi prins bine un meci cu Danemarca, un adversar accesibil. Nu am primit un răspuns de la el, așa că l-am ales pe Marius Copil și nu ar fi corect față de acesta să-l las pe dinafară, din moment ce Hănescu nu a răspuns până în 15 ianuarie, când a fost data limită“, a declarat Ciprian Porumb. Căpitanul nejucător al României a afirmat că din punctul său de vedere Victor Hănescu este un jucător important și dacă vrea, poate să revină în echipa de Cupa Davis a României pentru meciul cu Olanda.

Fiecare jucător primește cel puțin 5.000 $

Matei și Porumb au declarat că fiecare jucător va primi pentru meciul cu Danemarca suma fixă de 5.000 $ și câte 3.000 $ pentru un joc câștigat, întrucât bugetul pentru acestă întâlnire este de aproximativ 32.000 $, iar toți au fost mulțumiți, mai puțin Hănescu, care a cerut 10.000 $ suma fixă. „La solicitare lui Victor, i-am dublat suma oferită pentru meciul cu Danemarca și i-am propus alți 10.000 $ pentru participarea și la meciul cu Olanda, un adversar mai dificil. Meciurile se desfășoară într-o periodă de două luni, câte o săptămână. Oferta noastră a fost așadar de minim 20.000 $ în cazul în care nu ar fi câștigat nici un meci și 32.000 $ dacă ar fi câștigat toate cele patru meciuri în care ar fi jucat, din cadrul partidelor cu Danemarca și Olanda“, a declarat și Silviu Matei. Acesta a mai spus că din 2009, de când este director general FRT, Hănescu nu a jucat niciodată gratis pentru România.
Meciul România – Danemarca se va desfășura în perioada 1-3 februarie la Sala Sporturilor „Horia Demian“.



abonare newsletter