Sport

Ioan Mărginean cere intrarea în insolvenţă a clubului Universitatea. Vezi cum va vota reprezentantul Primăriei în AGA

<p><strong><img src="documente/stories/2013/01_ianuarie/28/index.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Acţionarul majoritar al clubului de fotbal Universitatea Cluj, Ioan Mărginean, a convocat luni la prânz Adunarea Generală a Acţionarilor de la clubul Universitatea, şedinţă care urmează să aibă loc la baza Sportivă Dan Anca. Această adunare AGA va avea loc deoarece Marginean doreşte să reia procedura intrării în insolvenţă a clubului. </strong></p>

 


Primarul municipiului Cluj-Napoca, Emil Boc, a convocat, luni dimineaţa, o şedinţă de îndată a Consiliului Local pentru a hotărî ce poziţie va lua reprezentantul Primăriei în AGA faţă de decizia lui Mărginean de intrare a clubului în insolvenţă.

Consilierii locali au decis cu unanimitate de voturi ca Radu Constantea, reprezentantul Consiliului Local în Adunarea Generală a Acţionarilor să voteze împotriva intrării în insolvenţă a clubului.


Înainte de a-şi exprima votul, primarul Emil Boc le-a spus consilierilor că Radu Constantea are trei opţiuni în votul AGA: împotriva intrării în insolvenţă, abţinere sau să voteze pentru intrarea în insolvenţă. „Nu am fost informat sub nicio formă de această formă de insolvenţă. Am luat legătura cu acţionarul majoritar, cu Ioan Mărginean, care mi-a comunicat că a luat această decizie pentru a putea intra în proces de reorganizare judiciară şi de a găsi soluţii pentru supravieţuirea clubului. Este dispus inclusiv să vândă şi acţiuni suporterilor”, a declarat Boc.

Consilierul local Ovidiu Turdean a atras atenţia că dacă Universitatea va intra în insolvenţă municipalitatea nu va mai putea susţine financiar clubul. „Intrarea clubului în insolvenţă blochează orice posibilitate a Consiliului Local de a participa la susţinerea financiară a clubului”, a precizat Ovidiu Turdean, consilier local PDL.


Consilierii locali au decis, luni, în şedinţă de îndată, ca reprezentantul municipalităţii în AGA, Radu Radu Constantea, să voteze împotriva intrării în insolvenţă a clubului Universitatea., dar şi împotriva tuturor punctelor aflate pe ordinea de zi a AGA.

Ioan Mărginean deţine 98% din acţiuni la clubul de fotbal Universitatea, iar Consiliul Local deţine 0,52%. La şedinţa de îndată a Consiliului Local au participat şi aproximativ 20 de suporteri ai echipei Universitatea Cluj care i-au cerut primarului Emil Boc să facă public coontractul dintre Primărie şi Florian Walter.


 

Adunarea Generală a Acţionarilor clubului Universitatea Cluj va avea loc luni la ora 12.00


 

 

abonare newsletter