Sport

Djokovici, a patra victorie la Melbourne!

<p><strong><img src="documente/stories/2013/01_ianuarie/27/28 djokovic.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Sârbul Novak Djokovic a câştigat a treia oară consecutiv şi a patra oară în carieră Australian Open, primul turneu de Grand Slam al anului. </strong></p>

Djokovici, cap de serie numărul 1, a câştigat, duminică, pentru a patra oară turneul Australian Open, impunându-se în finala cu al treilea favorit, britanicul Andy Murray, după un meci ce a durat 3 ore şi 40 de minute.

Finala primului turneu de Grand Slam al anului 2013 a fost una lungă şi spectaculoasă, mai ales în prima parte. Scoţianul Andy Murray a mers cap la cap cu liderul ierarhiei mondiale în primul set, pe care şi l-a adjudecat însă la tie-break, cu 7-2. Echilibrul s-a păstrat şi în actul secund, însă de această dată Djokovic a fost cel care a câştigat tie-break-ul, cu 7-3. Acesta a fost momentul în care sârbul a întors partida în favoarea sa, reuşind apoi să câştige ultimele două seturi cu 6-3, respectiv 6-2.
După ce a câştigat pentru a patra oară la Melbourne, Novak Djokovic a declarat că Australian Open este turneul său preferat. "Ce bucurie! Este un sentiment incredibil să câştig încă o dată acest trofeu. Categoric acesta este turneul meu preferat de Grand Slam", a declarat sârbul. Djokovici, numărul 1 mondial, a mai câştigat primul turneu de Grand Slam al anului în 2008, 2011 şi 2012. El a devenit primul jucător din era Open care s-a impus la Australian Open de trei ori consecutiv. De asemenea, cu acest succes al său de la Melbourne, al şaselea de Grand Slam, Djokovici i-a egalat pe Roger Federer şi Andre Agassi, care au câştigat şi ei de patru ori turneul Australian Open. Pentru Murray aceasta a fost cea de a treia finală de Australian Open pierdută. Scoţianul a mai fost învins la Melbourne în 2010 de Roger Federer şi în 2011 tot de Novak Djokovic.
Doar doi jucători, ambii australieni, au mai reuşit să se impună de trei ori consecutiv la Melbourne, Jack Crawford în anii '30 şi Roy Emerson în anii '60, înainte de era Open, care a început în 1968.

Record pentru fraţii Bryan

Perechea americană formată din fraţii Bob şi Mike Bryan, cap de serie numărul unu, a câştigat sâmbătă proba de dublu din cadrul turneului Australian Open, stabilind un record de 13 titluri de Grand Slam. Bob şi Mike Bryan au învins în finală, cu scorul de 6-3, 6-4, cuplul olandez Robin Haase/Igor Sijsling. Cu acest al şaselea succes la Melbourne, fraţii Bryan au acumulat 13 titluri de Grand Slam, depăşind numărul de trofee obţinute de legendarii australieni John Newcombe şi Tony Roche (12) şi devenind cea mai titrată pereche din istorie. Bob şi Mike Bryan le-au egalat pe surorile Venus şi Serena Williams, care au de asemenea 13 titluri de Grand Slam la dublu în palmares.

abonare newsletter