Sport

Vilanova: Nu voi antrena niciodată Real Madrid

<p><strong><img src="documente/stories/2013/01_ianuarie/27/vilanova.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Antrenorul echipei FC Barcelona, Tito Vilanova, susţine, într-o carte care va apărea luni, că niciodată nu va antrena formaţia Real </strong><strong>Madrid</strong><strong>.

''Să antrenez Real Madrid este unul dintre cele trei lucruri pe care nu le voi face niciodată în lumea fotbalului'', spune Vilanova în cartea care va apărea luni şi în care mai sunt incluse discuţii cu alte personalităţi ale FC Barcelona precum Pep Guardiola, Guillermo Amor, Cesc Fàbregas sau Leo Messi, informează El Mundo Deportivo.


Vilanova consideră că faptul că aparţine Barcelonei este incompatibil cu ideea de a antrena Real Madrid şi că filozofia sa de a vedea sau a trăi fotbalul nu se încadrează sistemului madrilen.

''Celelalte două lucruri pe care nu le-aş face: să pierd intenţionat un meci şi să promovez dopajul", a mai spus Tito Vilanova.


Vilanova a vorbit şi despre plecarea lui Pep Guardiola şi despre faptul că a preluat conducerea tehnică a Barcelonei. "Să urmezi după cineva ca Guardiola este extrem de dificil. Am spus că la orice comparaţie cu el, aş pierde. Dar sunt mulţumit de munca mea şi a echipei. Cu sprijinul vestiarului, am fost mereu competitivi", a spus tehnicianul.

El a recunoscut că nu a crezut că va ocupa funcţia de antrenor principal după plecarea lui Guardiola: "Mereu am crezut că atunci când Guardiola va plea, voi pleca şi eu, dar nu a fost aşa. Familia mi-a dat libertate totală. Doar voiau să iau în calcul opinia medicilor, iar aceştia mi-au spus că nu e nicio problemă şi că pot accepta. Nici acum nu-mi vine să cred că am rămas în locul lui, în general intuiesc bine lucrurile, dar aşa ceva nu mi-a trecut prin cap".


După ce i-a fost detectat o tumoră la glanda salivară în 2011, care a recidivat în 2012, Vilanova spune că "fotbalul este un lucru mic în comparaţie cu sănătatea".

 

Ultimele Stiri
abonare newsletter