Sport

Vulturar: „Suntem dispuşi să preluăm Universitatea, dar nu putem aştepta la nesfârşit“

<p><strong><img src="documente/stories/cluj arena.jpg" border="0" align="left" />Universitatea Cluj ar putea fi preluată de un nou investitor, Alexandrion Group, însă acesta doreşte înfiinţarea unei noi societăţi şi recuperarea brandului şi a palmaresului de la fostul finanţator Florian Walter.</strong></p>



FC „U“ Cluj este la vânzare din anul 2012, dar posibilii interesaţi investitori nu au ajuns la o înţelegere cu patronul Florian Walter. Ultimul doritor de a se implica la formaţia studenţească este patronul Alexandrion Group, Nawaf Salameh, care este şi sponsor şi partener al COSR.
Discuţiile dintre reprezentanţii Alexandrion Group şi Florian Walter au început la finalul lunii noiembrie, când s-a negociat pentru vechea societate, iar suma avansată de Walter a fost de 1.900.000 de euro. Aceasta a crescut însă progresiv, ajungând la aproximativ 6.500.000 de euro, în această lună, potrivit Mediafax. Negocierile sunt în impas, noii posibili investitori aşteptând concretizarea unor promisiuni din partea autorităţilor locale, cu care au avut întrevederi.
Florin Vulturar, reprezentantul Alexandrion, care se află în Cluj, a declarat, miercuri: „Noi nu dorim polemici cu reprezentanţii actualei societăţi. Suntem interesaţi să investim la Universitatea Cluj, chiar dacă am mai avut oferte de la alte echipe. Situaţia de aici este complicată, dar noi dorim şi sperăm că toate se vor rezolva, că vom reuşi să facem o nouă societate, să păstrăm Centrul de Copii şi Juniori şi să începem acest proiect. Totuşi, acesta nu poate fi început, până nu vor fi recuperate brandul şi palmaresul de către autorităţile locale de la actualii proprietari. Dacă ne doream o echipă de la zero, se cumpărau jucători şi se făcea, dar toate acestea nu se compară cu tradiţia şi istoria Universităţii Cluj. Ne dorim un proiect pe 10-15 ani, dar, din păcate, încă nu putem începe. Aşteptăm veşti de la autorităţile locale în privinţa brandului, iar acestea întârzie. Am cerut şi contractul semnat în vigoare, dar nu l-am văzut, nu l-am primit“, a spus Vulturar, conform Mediafax.

 

abonare newsletter