Sport

TENIS: Australian Open - Novak Djokovic s-a calificat în finală

<p><strong>Tenismanul sârb Novak Djokovic, numărul unu mondial, s-a calificat în a patra sa finală la Australian Open, primul turneu de Mare Şlem al anului, după ce l-a învins pe spaniolul David Ferrer, în trei seturi, cu 6-2, 6-2, 6-1, joi, la Melbourne.</strong></p>

 

Djokovic, care a câştigat ultimele două ediţii ale turneului de simplu, a avut nevoie de doar o oră şi 29 de minute pentru a se impune în faţa lui Ferrer (N. 4).

În ultimul act, Nole îl va înfrunta duminică pe câştigătorul semifinalei de vineri, dintre Roger Federer (N. 2) şi Andy Murray (N. 3).

Djokovic are trei finale câştigate la Melbourne, în 2008, 2011 şi 2012 şi încearcă să devină anul acesta să devină primul jucător din era open care câştigă trei titluri consecutive în Australia.

Ferrer va urca pe locul trei în clasamentul mondial, în dauna compatriotului său Rafael Nadal, care nu a jucat de mai bine de şase luni.

Ferrer (30 ani) se află încă în căutarea primei sale finale de Mare Şlem din carieră, după ce a ajuns de cinci ori în semifinale. Doar britanicul Tim Henman are mai multe tentativa ratate, şase, în era open.


Ultimele Stiri
abonare newsletter