Sport

Hagi: „Menirea academiei mele este de a forma jucători pentru naţională“

<p><strong><img src="documente/stories/2013/01_ianuarie/16/hagi.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Gheorghe Hagi s-a declarat bucuros de faptul că patru jucători de la echipa sa, Viitorul Constanţa, au fost convocaţi la echipa naţională României.</strong>


Pentru cantonamentul de la Estepona (Spania), din perioada 27 ianuarie - 7 februarie, selecţionerul Victor Piţurcă a convocat 23 de jucători, patru dintre aceştia fiind componenţi ai celei mai tinere echipe din Liga 1I, FC Viitorul Constanţa: portarul Alexandru Buzbuchi (19 ani), fundaşul Mihai Bălaşa (18 ani) şi atacanţii Aurelian Chiţu (21 ani) şi Denis Alibec (22 ani).

„Îmi doresc ca în viitor nucleul echipei naţionale de seniori să fie format din jucători crescuţi şi formaţi la noi, la Academie. Este meritul lor că au ajuns aici. Au crescut în ultimul an, dar asta se datorează şi faptului că au muncit foarte mult. Pentru ei va fi o motivaţie în plus, va fi primul lor contact cu lotul naţional de seniori. Acum trebuie să confirme şi acolo. Când munceşti, când eşti serios, lucrurile vin de la sine. Asta le-am spus mereu. La un nivel ridicat poate că ajung mulţi jucători, însă este mult mai greu să te şi menţii acolo. Eu am reuşit acest lucru, îmi doresc foarte mult să reuşească şi ei. Toţi cei din cadrul Academiei ne bucurăm foarte mult pentru ei. Avem mulţi alţi jucători care sunt convocaţi constant la loturile de tineret şi juniori. Asta este menirea noastră, de a forma jucători pentru echipa naţională, pentru marea performanţă“, a afirmat Gheorghe Hagi.

Cei patru jucători au ocazia de a evolua în meciul pe care echipa României îl va disputa, în 2 februarie, la Malaga, cu selecţionata divizionară a Poloniei.

Ultimele Stiri
abonare newsletter