Sport

Cluburile vor fi obligate să le facă fotbaliștilor carte de muncă!

<p><strong><img src="documente/stories/ucluj.jpg" border="0" width="426" height="257" style="float: right; margin: 2px 5px;" />Cluburile de fotbal din România vor fi obligate să încheie cu jucătorii contracte de muncă, în urma cărora vor plăti impozite conform legislaţiei în vigoare.</strong>


Acordul semnat de UEFA şi de asociaţiile patronale şi sindicale la nivel european în ceea ce priveşte contractul cadru care va trebui implementat într-un an în fotbalul românesc a creat nemulţumiri în rândul conducătorilor de cluburi, potrivit preşedintelui LPF, Dumitru Dragomir.
Emilian Hulubei, președintele Asociației Fotbaliștilor amatori și non-amatori.,spune că obligativitatea încheierii contractelor de muncă şi implicit achitarea taxelor pe care le presupun aceste acte îi îngrijorează pe conducătorii grupărilor din Liga 1.

„Toţi fotbaliştii români au contracte de prestări servicii la momentul actual. În urma acestui acord vor fi obligaţi să aibă contracte de muncă. De aceea s-a creat acest haos, de aceea au apărut aceste nemulţumiri în rândul conducătorilor de cluburi. Nu le convine pentru că totul va fi transparent în ceea ce priveşte impozitele. Cluburile vor fi obligate să plătească toate impozitele aferente unui contract de muncă. Aceasta e principala nemulţumire a lor. În acord se vorbeşte doar de relaţii de muncă, în timp ce în fotbalul românesc vorbim despre convenţii civile mascate. Sunt făcute aşa pentru a evita impozitele către stat“, a declarat Hulubei.

Acordul semnat la Bruxelles de UEFA, de Uniunea Ligilor Profesioniste de Fotbal Europene (EPFL), de Asociatia Cluburilor Europene (ECA) şi de Federaţia Internaţională a Fotbaliştilor Profesionişti - Divizia Europa (FIFPRO - divizia Europa) stabileşte cerinţe minime pentru contractele fotbaliştilor profesionişti din Europa.

Ultimele Stiri
abonare newsletter