Sport

UEFA a făcut apel împotriva propriilor sale sancţiuni contra Serbiei şi Angliei

<p><strong><span style="font-family: &quot;arial&quot;, &quot;helvetica&quot;, sans-serif;"><span style="font-size: small;">Uniunea europeană de fotbal (UEFA) a anunţat astăzi că face apel împotriva propriilor sale sancţiuni dictate după meciul Serbia - Anglia din preliminariile Campionatului European U-21, care a avut loc în octombrie şi a fost scena unor incidente rasiste şi violente, informează AFP. </span></span></strong></p>


Pe 13 decembrie, o comisie de disciplină a UEFA a amendat cu 80.000 de euro Federaţia sârbă, a obligat naţionala U-21 a Serbiei să dispute următorul său meci cu porţile închise şi a suspendat mai mulţi jucători şi membri ai staff-urilor celor două echipe.


Aceste sancţiuni au fost socotite prea blânde de Federaţia engleză (FA) şi de unii comentatori, printre care fundaşul lui Manchester United, Rio Ferdinand.


UEFA a decis să facă apel, după ce "a trecut în revistă motivele sancţiunilor", precizând într-un comunicat că regulamentul său permite "unui inspector disciplinar""facă apel împotriva deciziilor luate de instanţa de control şi de disciplină".


Meciul din luna octombrie, câştigat de Anglia (1-0) la Krusevac (centrul Serbiei), a fost marcat de strigăte de maimuţă din public la adresa jucătorilor englezi de culoare şi de altercaţii între jucători, antrenori şi spectatori, izbucnite după fluierul final

Ultimele Stiri
abonare newsletter