Sport

Fanii Universității sesizează FIFA și UEFA!

<p><strong><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/27/florian walter conferinta u cluj 01.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />Site-ul suporterilor Universității Cluj a postat un articol în care îl acuză pe Florian Walter că a dorit falimentarea clubului. </strong></p>

Fanii susțin că Walter, fostul finanțator al FC Universitatea Cluj, cu complicitatea FRF și LPF, a comis mai multe ilegalități, cum ar fi transferarea unui întreg lot de jucători gratis la Petrolul Ploiești, evitând astfel și plata TVA-ului către stat.

„(...) În mai 2012, după terminarea ultimului campionat, Walter a cedat clubul „U” Cluj unui apropiat al său, Ioan Mărginean, şi a plecat la altă echipă, Petrolul Ploieşti. A fost doar o mutare scriptică. Faptic, sunt dovezi clare că şi „U” şi Petrolul au fost conduse în acelaşi timp de Florian Walter, aspect asupra căruia vom reveni. El a avut asigurări de la autorităţile locale din Ploieşti că va primi contracte cu statul, bani, facilităţi. Însă mutarea patronului la alt club, împreună cu jucătorii, s-a făcut încălcându-se grav legile fiscale şi regulamentele sportive. Iată doar câteva din gravele abuzuri comise de Florian Walter, pe care conducerile Ligii Profesioniste de Fotbal şi Federaţiei Române de Fotbal nu vor să le vadă. Mai mult. Atât FRF, cât şi LPF,  îl apără pe patronul Florin Walter, acesta deţinând funcţii în fruntea fotbalului românesc. Conducerile acestor două instituţii au intervenit chiar şi în presă ca să îi acopere lui Walter ilegalităţile (...)“, se arată în articol.
Întregul material poate fi citit la adresa www.ucluj.ro/stiri/walter-file-de-dosar-i5832.html

abonare newsletter