Sport

„Feroviarii“ au câștigat derby-ul Clujului

<p><strong><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/25/u cluj - cfr m 8.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />CFR a câștigat derby-ul Clujului cu 2-1. Universitatea a condus cu 1-0 la pauză, dar „feroviarii“ au revenit și au înscris de două ori în ultimele 20 de minute. </strong>


Partida a început cu cinci minute întârziere, la cererea jucătorilor Universității, care au protestat astfel pentru că nu și-au primit salariile de câteva luni.

Deși CFR era favorita clară a meciului, „studenții“ au început mai bine, fiind cei care au condus ostilitățile în primele minute. În minutul 20 arbitrul Marcel Bârsan a acordat penalty pentru „U“, după ce Nuno Diogo a comis henț în careu, iar Viorel Dinu marcat de la punctul cu var, deschizând astfel scorul. După pauză, Paulo Sergio a făcut trei schimbări care s-au dovedit foarte inspirate: Camora a intrat în locul lui Panin, Bastos în locul lui Nuno Diogo și Rui Pedro în locul lui Celestino. În minutul 70, „feroviarii“ au reușit să egaleze prin Rui Pedro, eroul din meciul cu Braga a șutat puternic de la distanță, mingea a fost deviată de un „student“ și a intrat în poartă. Peste câteva minute, Krumov a încasat al doilea cartonaș galben, iar Universitatea a rămas în inferioritate numerică.
CFR a preluat conducerea în minutul 80, după ce un șut de la distanță a lui Camora a fost deviat în poartă de Sașa Bjelanovic. Pe final, „studenții“ au primit o lovitură liberă din preajma careului, dar Viorel Dinu nu și-a fixat bine „tirul“ și meciul s-a încheiat cu victoria oaspeților.

Popescu: „Sper să rezistăm, să se întâmple ceva“

Marius Popescu, antrenorul „șepcilor roșii“, a declarat la finalul meciului că la scorul de 1-0 se gândea că echipa sa poate câștiga. „La 1-0 pentru Universitatea ne gândeam sigur că vom câştiga, era de partea oastră rezultatul. A fost un joc frumos, alert, cred că ne-am ridicat la nivelul evenimentului, alături de inimoşii noştri suporteri. Nu pot să spun că a fost ultimul meci, Universitatea Cluj a trecut prin atâtea vremuri, războaie, sper să reziste, sper să se întâmple ceva.“, a spus Popescu, după meciul cu CFR.
Tehnicianul „alb-negrilor“ a mai precizat că deocamdată jucătorii nu sunt în grevă. „Ne prezentăm normal la antrenament. Jucătorii nu au intrat în grevă. Eu sper ca până luni să se întâmple o minune, e păcat ca un club cu o asemenea tradiţie, cu atâtea realizări, cu aşa istorie, săî dispară. Ar fi o pierdere mare pentru fotbalul românesc. Noi am prins un pic de teamă după ce am rămas în 10 oameni. Sunt speranţe, echipa aceasta respiră. Ei după gol au schimbat tactica, noi am reacţionat. Eliminarea a fost momentul psihologic care ne-a făcut să ne retragem.

Premiați de fani!

La finalul meciului, suporterii Universității și-au trimis un reprezentant la vestiare pentru a le da jucătorilor aproximativ 6.600 lei, sumă strânsă prin chetă! Fanii au vrut astfel să-i ajute pe jucătorii „șepcilor roșii“, care nu și-au mai primit salariile din luna iulie, iar unii au fost evacuați din apartamentele unde locuiau, deoarece clubul nu le-a mai plătit nici chiriile. „Le mulţumim suporterilor pentru bani, situaţia e nemaiîntâlnită“, a declarat Marius Popescu, antrenorul Universității.

Caseta tehnică

Universitatea Cluj: Balauru - Krumov, Erico, Christou, Nicola - Vasile Gheorghe, Muzac (Iancu '81) - Cleiton, Viorel Dinu (Ciupe '73), Alex dos Santos - Drăghici (Năstăsie '87).
CFR Cluj: Stăncioiu - Aguirregaray, Maftei, Nuno Diogo (Bastos '55), Panin (Camora '46) - Vass, Godemeche, Celestino (Rui Pedro '66), Hora, Valente - Bjelanovici.
Cartonaşe galbene: Muzac '21, Dos Santos '53, Krumov '58, '74 / Nuno Diogo '19, Celestino '47, Vass '89, Bjelanovici '90+3. Cartonaş roşu: Krumov '74
Arbitri: Marcel Bîrsan (central) - Valentin Avram, Vasile Marinescu (asistenţi) - Florin Mihai Marcu (rezervă).
Observatori: Aron Huzu, Alexandru Boc.

Ultimele Stiri
abonare newsletter