monitorulcj.ro Menu
Sport

Derby disproporționat între „U“ și CFR

Universitatea și CFR se vor întâlni sâmbătă pe Cluj Arena, în cel mai disproporționat derby din ultimii ani.

 

„Șepcile roșii“ au mari probleme, atât financiare cât și în Liga 1, în timp ce „feroviarii“ au un sezon european foarte bun.

Universitatea Cluj traversează una dintre cele mai negre perioade. Jucătorii sunt neplătiți de câteva luni, fanii vin în număr mic la stadion, clubul este înglodat în datorii și riscă depunctarea sau chiar neprogramarea în campionat! „Șepcile roșii“ au reușit în ultima clipă să obțină un împrumut pentru a plăti datorii către Florin Matache și Georgian Tobă, foști jucători ai „studenților“. Fără plata acestor datorii, Universitatea nu ar fi fost programată de LPF la meciul de sâmbătă!

De cealaltă parte, CFR are probleme în campionat, unde se află doar pe locul 6, la 16 puncte în urma Stelei, care ocupă primul loc. „Feroviarii“ au avut însă un parcurs excepțional în Liga Campionilor, unde au chiar șanse să se califice în optimile de finală, după ce marți seara și-au asigurat prezența în șaisprezecimile de finală ale Europa League, după ce au învins formația SC Braga cu 3-1.

În acest context se joacă derby-ul Clujului, cu CFR favorită certă. Acest lucru este ilustrat și de casele de pariuri, care oferă o cotă medie de doar 1.65 pentru o victorie a „feroviarilor“ și cota peste 5 pentru un succes al „studenților“.

Derby repetat în sezonul trecut

CFR a câștigat în luna mai cel de-al treilea titlu din istorie, chiar pe terenul marilor rivali. Derby-ul din primăvară, programat inițial în 8 mai, a fost întrerupt de arbitrul Alexandru Tudor, după o bătaie generală generată de un conflict între Mircea Bornescu și Ricardo Cadu. FRF a decis ca meciul să se rejoace în 18 mai. La rejucare, Universitatea a condus cu 2-0, dar CFR a revenit și a câștigat meciul cu 3-2, devenind matematic campioană. Golul victoriei a fost marcat de Cadu, dintr-un penalty acordat în urma unui plonjon al lui Kapetanos în careul „studenților“.

Meciul dintre Universitatea și CFR se va disputa sâmbătă, de la ora 18 pe Cluj Arena și va fi transmis în direct de DigiSport 1. „Șepcile roșii“ se află pe locul 15 în clasamentul Ligii 1, loc retrogradabil. „Studenții“ au strâns doar 15 puncte și nu au mai câștigat un meci din 5 octombrie, când au învins acasă pe Ceahlăul cu 1-0, prin reușita lui Alex Dos Santos.