Sport

Vis pentru „Teatrul viselor“!

<p><strong><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/22/08-22-cfr-calificare-mod.jpg" border="0" style="float: left; margin: 2px 5px;" />CFR s-a calificat pentru prima dată în „primăvara europeană“! Campionii României au învins marți seara pe SC Braga și și-au asigurat prezența în șaisprezecimile Europa League.</strong>

Dacă vor reuși să nu piardă meciul de pe Old Trafford cu Manchester United, „feroviarii“ vor avea șanse să ajungă chiar în optimile Ligii Campionilor!

Elevii lui Paulo Sergio au două variante pentru a continua în Liga Campionilor: dacă în ultima etapă a grupei H, CFR Cluj învinge, în deplasare, pe Manchester United, iar Galatasaray nu câştigă cu Sporting Braga sau dacă „feroviarii“ remizează pe „teatrul viselor“, iar campioana Turciei pierde în Portugalia.


CFR a învins într-o manieră categorică formația SC Braga, cu 3-1, toate golurile clujenilor fiind marcate de Rui Pedro, fost internațional portughez la tineret! Cu această victorie, campioana României a acumulat 7 puncte și nu mai poate scăpa locul 3, care duce în șaisprezecimile Europa League. Chiar dacă nu vor merge mai departe în Liga Campionilor, clujenii ar putea întâlni, în cea de a doua competiție europeană ca valoare, echipe de top precum Liverpool, Lazio Roma, Atletico Madrid, Inter Milano, Napoli, Tottehnham sau Bayer Leverkusen.

Merg cu speranțe pe „Teatrul viselor“


În ultima etapă a grupelor Ligii Campionilor, CFR va juca în deplasare cu Manchester Utd, pe Old Trafford, stadion poreclit și „teatrul viselor“. „Feroviarii“ nu vor avea un meci ușor, în ciuda faptului că vicecampioana Angliei este calificată în optimi de pe primul loc, iar foarte probabil Alex Ferguson va trimite pe teren jucători care nu prin de regulă primul „11“. Cu o echipă plină de rezerve, Man Utd a fost învinsă cu greu la Istanbul, 0-1 cu Galatasaray.

Iuliu Mureşan, președintele clubului CFR Cluj, a declarat că formaţia campioană a României va merge pe „teatrul viselor“ să câştige punct sau puncte. „Din păcate, Manchester a pierdut la Istanbul, dar important este că noi am câştigat. Am spart acel blestem din primele două participări în Liga Campionilor când am făcut de fiecare dată patru puncte. Mergem cu încredere să luăm punct sau puncte cu Manchester, mai ales că vor juca, probabil, tot cu echipa a doua. Braga îşi va apăra corect şansele în ultima etapă şi pentru Galatasaray va fi greu“, a spus Mureşan, după meciul cu SC Braga.


Oficianul clujean consideră că această victorie este cel mai frumos cadou primit de patronul CFR-ului, Arpad Paszkany, care luni şi-a sărbătorit ziua de naştere: „M-am bucurat pentru Rui Pedro, toată echipa merită felicitări. Este cel mai frumos cadou pe care puteam să il facem patronului Arpad Pasdzkany“.

Meciul dintre Manchester United și CFR Cluj se va disputa în 5 decembrie. Până atunci, „feroviarii“ vor juca sâmbătă pe Cluj Arena, în derby-ul cu Universitatea.

Ultimele Stiri
abonare newsletter