Sport

Echipele naţionale ale României şi Belgiei vor juca o partidă amicală pe Arena Naţională din Bucureşti

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/13/08 wilmots si felaini.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />România va juca ultimul meci din 2012. Naţionala României a avut un an 2012 ceva mai bun decât anii precedenţi.

“Tricolorii” au jucat nouă partide şi au reuşit să câştige cinci, remizând de două ori şi fiind învinşi de alte două ori. Elevii lui Victor Piţurcă au debutat cu dreptul în Campania de calificare la Campionatul Mondial din Brazilia, înregistrând trei victorii, în faţa Estoniei (2-0), Andorei (4-0) şi Turciei (1-0). Elanul românilor a fost însă domolit de Olanda, care s-a impus chiar la Bucureşti cu 4-1 şi este favorita certă a grupei D. Cel mai probabil, România se va lupta cu Ungaria şi Turcia pentru locul doi, care duce la baraj.


Tricolorii sunt conştienţi că meciul cu Belgia este doar un test, însă unul care le poate da încredere în perspectiva partidelor din cadrul campaniei de calificare la CM.

“Meciul cu Belgia nu are o miză mare, pentru că nu sunt puncte puse în joc, dar este extrem de important, mai ales că întâlnim un adversar care a bătut Olanda şi Serbia. Aşadar e un meci deosebit de greu, cu o echipă foarte, foarte bună, de nivelul Olandei. Jucătorii tineri au simţit pe pielea lor ce înseamnă să joci împotriva unui adversar de calibru. Ca individualităţi sunt mai valoroşi ca noi, la fel în clasamentul FIFA sunt deasupra noastră, aşa că ei pleacă favoriţi în acest meci”, a spus marţi Ciprian Marica, atacantul României şi al formaţiei germane Shalke 04 Gelsenkirchen.


Wilmots: “Nimeni nu e favorit”

De cealaltă parte, Mark Wilmots a declarat că în amicalul din această seară nici o echipă nu este favorită. “Avem respect faţă de naţionala României, acest meci nu are o echipă favorită. România a jucat bine şi în amicalul de la Liege, se vede însă că este o echipă în construcţie, cu jucători noi. Am văzut meciul cu Olanda”, a spus selecţionerul Belgiei.


“Am venit aici pentru a juca un amical, în care să ne legăm relaţiile de joc, am venit să facem un meci bun. Cred că avem o generaţie foarte bună la echipa naţională a Belgiei şi sper să câştigăm cât mai multe meciuri”, a spus Marouane Fellaini, mijlocaş în naţionala Belgiei şi la formaţie engleză Everton.

Meciul amical România – Belgia se va disputa miercuri seară pe Arena Naţională, de la ora 21 şi va fi transmis în direct de Antena 1.

Ultimele Stiri
abonare newsletter