Sport

CFR a fost învinsă de Galatasaray

<p /><strong /><img src="documente/stories/2012/11_noiembrie/08/cfr galata site.jpg" border="0" align="right" />CFR Cluj a pierdut meciul din etapa a patra a Ligii Campionilor, 1-3 în Gruia cu Galatasaray Istanbul.

Campionii României nu au reuşit să joace la fel de bine ca în meciurile de la Istanbul sau Braga şi au pierdut pe teren propriu în faţa campionilor Turciei.
După câteva minute de tatonări, oaspeţii au început să domine autoritar partida, instalându-se practic în jumătatea adversă de teren. Burak Yilmaz a deschis scorul în minutul 17, înscriind cu capul după o centrare a lui Altintop. Situaţia nu s-a schimbat prea mult după deschiderea scorului, tot turcii fiind la conducerea jocului. Sougou a şutat în plasa laterală în minutul 25, după o acţiune frumoasă, aceasta fiind una dintre puţinele ocazii ale "feroviarilor". Sepsi, accidentat, a fost înlocuit de Rafael Bastos.
După pauză, Paulo Sergio a schimbat ofensiv, introducându-l pe Bjelanovic în locul lui Godemeche. După doar două minute, croatul a ratat de puţin egalarea, trimiţând cu capul puţin peste poarta lui Muslera. Clujenii au reuşit să egaleze în minutul 52, prin Sougu, care a şutat din careu, după o pasă excelentă a lui Bastos. Turcii nu au acuzat şocul primirii golului, trecând din nou la conducerea jocului. După doar 8 minute, Burak Yilmaz a reuşit dubla, marcând cu un şut din interiorul careului, după o acţiune de atat pe partea dreaptă. Acelaşi Yilmaz a închis definitiv conturile în minutul 74, când s-a distrat cu apărarea clujeană şi a marcat al treilea gol, stabilind scorul final: CFR-Galatasaray 1-3. Dominaţia turcilor reiese şi din posesia balonului, pe care l-au ţinut 63% din timpul de joc.


În celălalt meci al grupei, Man Utd s-a impus în deplasare la Braga tot cu 3-1.

În urma acestui rezultat, CFR a căzut pe locul trei în grupa H a Ligii Campionilor şi urmează să joace acasă cu SC Braga şi în deplasare cu Manchester Utd. Iată clasamentul grupei: 1. Manchester Utd 12 p (calificată deja în optimi) 2. Galatasaray 4 p, 3. CFR Cluj 4 p, SC Braga 3 p.


„Am un sentiment de frustrare, deoarece știam dinainte că meciul va fi foarte dificil, eram conștienți că Galata este o echipă plină de calitate. Rămân la părerea că am abordat bine acest meci, am avut 3-4 ocazii în prima repriză, iar asta în fața unei echipe valoroase, dar la acest nivel trebuia să avem o eficacitate mai bună. În repriza secundă am riscat, am forțat să egalăm și am reușit, dar am greșit apoi stupid în apărare. Sunt însă alături de jucătorii mei, câștigăm și pierdem împreună", a declarat după meci Paulo Sergio, antrenorul CFR-ului.

Ultimele Stiri
abonare newsletter