monitorulcj.ro Menu
Sport

„U“ Mobitelco a pierdut la Mediaș

„U“ Mobitelco BT a fost învinsă sâmbătă seara în partida din deplasare cu Gaz Metan Mediaș. Gazdele s-au impus cu scorul de 92-80.

Baschetbaliștii clujeni au început bine partida de la Mediaș și au câștigat primul sfert cu 25-21. Gazdele au revenit însă și au recuperat din handicap, după ce au câștigat sfertul doi cu 16-14. Elevii lui Niksa Bavcevic au fost depășiți însă în repriza secundă, pierzând ambele sferturi, 22-24 și 19-31. Trebuie menționat însă faptul că Gaz Metan Mediaș a beneficiat de nu mai puțin de 39 de aruncări de la linia de fault, în timp ce „U“ Mobitelco a primit doar 8 astfel de lovituri. Niksa Bavcevic, antrenorul baschetbaliștilor clujeni, a declarat după meci că nu știe cum e posibil ca arbitrii să acorde doar 8 aruncări pentru o echipă și 39 pentru cealaltă. „Am încercat să le explic la băieți în vestiar de ce nu am reușit și mi-a fost greu să o fac. Cum este posibil ca între două echipe egale ca valoare și într-un meci echilibrat, mă întreb, cum este posibil ca noi să aruncăm doar de 8 ori de la linia de fault iar ei de 39 de ori, în condițiile în care am jucat în cea mai mare parte a meciului apărare zonă?“, a spus tehnicianul de la „U“ Mobitelco.Derek Wright, cel mai bun marcator al clujenilor în partida de la Mediaș, a declarat că team-ul clujean trebuie să meargă înainte după această înfrângere. „Cred că nu am jucat foarte bine în apărare în această seară. Din păcate nu a fost seara noastră, însă mergem mai departe, trebuie să ne adunăm, să jucăm ca o echipă și să privim înainte“, a spus californianul clujenilor.

Marcatori„U“ Mobitelco: Wright 22 p (6 recuperări, 6 pase decisive), Nikolov 14 p (5 rec., 2 p. d.), Barnette 13 p (5 rec.), Todorovic 8 p (5 rec.), Baciu 8 p (4 rec.), Nakic 7 p, Silvășan 5 p (3 rec., 3 p.d.), Hallik 3 p (2 rec.).Gaz Metan Mediaș: Ivanovic 35 p (7 rec.), Graham 17 p, Michell 16 p, Dundjerski 11 p ( 5 rec., 9 p.d.), Gutoaia 6 p, Mladenovic 5 p, St. John Jr. 2 p (6 rec.).