Sport

CFR s-a calificat în sferturile Cupei!

<p><strong><img src="documente/stories/2012/10_octombrie/31/08 cfr bastos.jpg" border="0" style="float: right; margin: 2px 5px;" />CFR Cluj a eliminat din Cupa României formația FC Botoșani. „Feroviarii“ au depășit aseară echipa din Moldova cu scorul de 2-0.</strong></p>

 

Campionii României au fost ținuți „în șah“ o repriză, dar în partea a doua a jocului au reușit să marcheze.


FC Botoșani, echipa care a eliminat în șaisprezecimi vicecampioana FC Vaslui, a fost eliminată în optimi de CFR. „Feroviarii“, pregătiți pentru această partidă de secundul Francisc Dican,

Bjelanovic și Bastos au avut ocazii de a înscrie în prima repriză. Botoșănenii au fost aproape de a produce o surpriză în minutul 20, însă Cârjan a trimis cu capul iar mingea a mers paralel cu linia porții. În repriza secundă, moldovenii nu au mai rezistat, iar Bjelanovic a deschis scorul în minutul 57, cu o lovitură de cap, după ce Stamatin, portarul oaspeților, a ieșit greșit la o centrare. Doar cinci minute mai târziu, Luis Alberto a majorat diferența la 2-0, tot printr-o lovitură de cap, după o centrare a lui Bastos.


Pe final, cei de la FC Botoșani au înscris, însă golul a fost anulat pe motiv de offside. Ultima mare ocazie a CFR-ului a avut loc în minutul 81, când Rui Pedro a trimis un lob peste Stamatin, însă mingea a lovit bara transversală iar apoi a ieșit în aut de poartă.

Se cunosc primele sfertfinaliste


Marți s-au desfășurat primele trei partide din cadrul optimilor de finală ale Cupei României. Astra Giurgiu a depășit cu 5-1 pe CS Turnu Severin, Petrolul a învins în deplasare la FC Brașov, 2-0, iar Rapid a trecut în Giulești de Delta Tulcea cu 4-1. Ieri seară s-a mai disputat Ceahlăul – Gaz Metan Mediaș, încheiat 2-0 în favoarea moldovenilor și Concordia Chiajna – Steaua (terminat după închiderea ediției ziarului nostru).

Astăzi se vor disputa meciurile Pandurii – Dinamo și Oțelul Galați – FC Brăila.


CFR Cluj: Felguieras - Ivo Pinto, Rada, Maftei, Camora - Celestino (Kivuvu '73), Luis Alberto - Hora (Deac '85), Bastos, Nicoară (Rui Pedero '46) - Bjelanovici.

FC Botoşani: Stamatin - Patache, C. Dinu, Ursu, Acsinte - Maghici, Vaşvari, Todoran (V. Bordeanu '76), M. Croitoru - Fulop (Vraciu '59), Cârjan (Ghiceanu '73).


Cartonaşe galbene: Ivo Pinto '87 / Maghici '37.

Arbitri: Teodor Crăciunescu (central) - Valentin Avram, Gabriel Stroe (asistenţi) - Marian Bordean (rezervă). Observatori: Aron Huzu, Petre Mehedinţu.

abonare newsletter